Review score

Wij scoren een 9.4 op klanttevredenheid – 100% beveelt ons aan

Medisch dossier

Bij verzuim is medische informatie nodig om zorgvuldig te beoordelen wat een cliënt nog wel en niet kan. De bedrijfsarts bouwt vanaf de ziekmelding het medisch dossier op. Dit dossier vormt de basis voor medische onderbouwingen in het re-integratietraject, zoals bij de inzet van spoor 2. Met Rapasso leg je deze informatie veilig, overzichtelijk en AVG-proof vast, volledig afgeschermd voor onbevoegden.

Wat is het medisch dossier?

Het medisch dossier is het dossier waarin medische informatie wordt vastgelegd die relevant is voor het verzuimtraject. Het wordt vanaf de eerste dag van ziekmelding opgebouwd. Wanneer een werknemer zes weken of langer ziek is, gaat de bedrijfsarts het dossier aanvullen. Alleen de bedrijfsarts mag het medisch dossier inzien en bijwerken. Niemand anders, ook een casemanager of leidinggevende niet, mag de inhoud bekijken.

Cliëntvolgsysteme Rapasso heeft een slimme autorisatie structuur.

Wie heeft toegang tot het medisch dossier in Rapasso?

Het medisch dossier kan alleen worden ingezien door de bedrijfsarts, door het toewijzen van een specifieke medische rol in Rapasso.

Deze toegang is strikt afgeschermd. Het dossier kan worden bijgehouden in Rapasso zelf of in een extern systeem dat de bedrijfsarts gebruikt.

Wanneer een bedrijfsarts het medisch dossier in Rapasso aanmaakt, blijft dit altijd veilig afgeschermd. Bij een overdracht naar een andere bedrijfsarts kan de backoffice het dossier technisch overdragen zonder inzage in de inhoud. Dit is veilig én efficiënt ingericht.

Hoe zit het met taakdelegatie?

De bedrijfsarts kan taken delegeren aan een andere professional. De bedrijfsarts blijft altijd eindverantwoordelijk en bepaalt wie op basis van kwalificaties bepaalde delen van het medisch dossier mag inzien of bewerken. In Rapasso kan de bedrijfsarts deze bevoegdheden zorgvuldig toekennen.

Met het cliëntvolgsysteem Rapasso heb je grip op alle trajecten en managementinformatie.

Medisch dossier in Rapasso: waarom kiezen arbodiensten hiervoor?

Strikte scheiding medische informatie

In Rapasso is medische informatie duidelijk gescheiden van niet-medische informatie. Alleen de bedrijfsarts en eventuele andere professionals met een medische rol hebben toegang tot het medisch dossier. Casemanagers, leidinggevenden of andere betrokkenen kunnen deze informatie niet inzien. Hierdoor wordt strikt voldaan aan de eisen van de AVG en blijft de vertrouwelijkheid van medische gegevens gewaarborgd.

Veilige overdracht

Als een bedrijfsarts vertrekt of als er een overdracht plaatsvindt naar een andere arts, kan de backoffice het medisch dossier veilig overdragen zonder inzage te hebben in de inhoud. Dit is slim en efficiënt geregeld in Rapasso: dossiers blijven toegankelijk voor de nieuwe arts, terwijl de privacy van de werknemer gewaarborgd blijft. Hierdoor voorkom je dat medische informatie onbedoeld wordt ingezien door onbevoegden.

Ondersteuning van de poortwachtertijdlijn

Rapasso sluit naadloos aan op de Wet Verbetering Poortwachter. Het systeem ondersteunt alle benodigde stappen en verplichtingen in het re-integratieproce. Van ziekmelding tot en met het einde van het traject. Het medisch dossier groeit mee met de fases van het traject, waardoor alle documenten, beoordelingen en adviezen overzichtelijk bij elkaar staan. Dit zorgt voor een gestructureerde en efficiënte aanpak, waarbij niets over het hoofd wordt gezien.

Onderbouwing voor spoor 2

Wanneer een tweede spoortraject nodig is, vormt het medisch dossier de basis voor de onderbouwing richting het UWV. Rapasso zorgt ervoor dat alle relevante informatie hiervoor veilig, volledig en overzichtelijk beschikbaar is, om de inzet van spoor 2 duidelijk en onderbouwd te kunnen verantwoorden.

Het medisch dossier volgt de poortwachtertijdlijn

Het medisch dossier in Rapasso sluit naadloos aan op de Wet Verbetering Poortwachter. Vanaf dag 1 van de ziekmelding wordt het dossier opgebouwd en naarmate het verzuimtraject vordert, wordt het dossier steeds verder aangevuld.

In de eerste weken worden vooral basisgegevens vastgelegd, zoals de eerste ziektedag en algemene informatie die relevant is voor het traject.

Als het verzuim aanhoudt, vult de bedrijfsarts het dossier stapsgewijs aan. Op deze manier groeit het medisch dossier mee met het re-integratieproces. Alle gegevens blijven veilig en versleuteld bewaard, zodat de bedrijfsarts op ieder moment over een compleet en actueel dossier beschikt.

Met cliëntvolgsysteem Rapasso bouw je een medisch dossier op.

Meer weten over Rapasso?

Vraag een vrijblijvende demo aan en zie wat Rapasso voor je kan betekenen.

Wij scoren een 9.4 op klanttevredenheid – 100% beveelt ons aan