16 Mar 2023

Zeg je: “persoonlijke ontwikkeling”, dan zeg je: “Aldin Mehić”.

De definitie van ‘een lange weg afleggen’ kent Aldin als geen ander. Met een flinke dosis motivatie, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen heeft Aldin een belangrijk persoonlijk doel bereikt: een fantastisch gezin, rust en een fijne baan. Zijn verhaal delen doen we daarom met plezier!

De reis van Aldin

Aldin is geboren in Bosnië en Herzegovina en vluchtte op 4-jarige leeftijd noodgedwongen naar Nederland. Hier groeide hij op in Limburg. Zo’n 12 jaar geleden verhuisde hij naar Eindhoven om gebruik te maken van de vele opleidings- en carrièremogelijkheden die hier geboden werden. Inmiddels mogen we wel zeggen dat Aldin deze reis succesvol heeft afgelegd.

“Ik moest een hele inhaalslag maken om het niveau van andere Nederlanders te evenaren. Voor je gevoel sta je als nieuwkomer in Nederland natuurlijk direct met 10-0 achter: taalkundig, financieel en qua privéleven.”

De veerkracht die hij heeft gevonden om na deze lange reis een goed leven op te kunnen bouwen en een waardevolle bijdrage voor de maatschappij te kunnen zijn is iets waar Aldin trots op is. Niet alleen in zijn eigen situatie, maar ook bij mensen die een vergelijkbare reis hebben afgelegd. De moed en het doorzettingsvermogen die iemand daarvoor nodig heeft, daar heeft hij veel respect voor.

“De waarde van iemand wordt bepaald door wat je voor anderen kunt betekenen.”

Een uitspraak van Aldin die ons diep geraakt heeft en aan het denken heeft gezet. En laat dat nou precies zijn wat Aldin graag creëert bij mensen; zelfreflectie! Egoïsme is dan ook iets waar Aldin slecht tegen kan. Alles gebeurt volgens hem met een reden – goed of slecht. Het is vervolgens aan jezelf om te kiezen wat je hiermee doet en of je het jou laat maken of kraken. Aldin kiest altijd voor het eerste.

“Sinds de laatste paar jaar merk ik dat ik eindelijk alles op een rijtje heb. Tot die tijd voelde alles aan als een race. Mijn gezin, carrière, huis… Alle puzzelstukjes vallen nu pas op hun plaats.”

Die race kende veel ups en downs, maar uiteindelijk heeft dit voor Aldin geleid tot balans. De balans om er voor anderen te kunnen zijn en het vertrouwen te vinden dat anderen hem geven.

De zoektocht naar een religie

Er ontstonden al snel een aantal vragen bij Aldin. Hoe sta ik in het leven? Wat is het leven überhaupt? En, hoe werkt de natuur? Ondanks dat hij zich altijd al geïdentificeerd heeft als Moslim, begon zijn zoektocht naar religie pas vanaf zijn 18e. Sindsdien ontdekte hij dat alles in het universum perfect op elkaar aansluit en naar een intelligent ontwerp handelt. Die perfectie moet toch wel door iets ontworpen zijn? Zo vulde de Islam voor Aldin een leegte en kreeg hij een andere kijk op het leven. Hij ging op zoek naar de ontwerper van zijn leven, startte onderzoeken en verdiepte zich in verschillende geloven. Uiteindelijk vond hij zijn antwoorden in de Islam. Vanaf zijn 24e is hij daarom gaan praktiseren en voert hij gebeden uit. En dat levert hem veel op: mentaal, fysiek én spiritueel. Het geloof heeft hem een echte reality check gegeven. Wat voor Aldin dan ook hoog op zijn bucketlist staat is om de roots van de Islam op te gaan zoeken in Mecca tijdens de bedevaart.

Rapasso, een nieuwe bestemming!

Dat de laatste paar jaar alle puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen komt een groot deel door zijn vrouw en kinderen. Op jonge leeftijd trouwde Aldin met zijn vrouw, met wie hij samen twee kinderen kreeg. Het gezin staat voor Aldin op de eerste plek. Tijd doorbrengen met zijn gezin en de wereld ontdekken door middel van lezen en documentaires bekijken – zo besteedt Aldin zijn vrije uren graag. Wetenschap, het universum en natuurwonderen fascineren hem. Vroeger zag hij een carrière als psycholoog dan ook wel zitten. Dit bleek alleen meer cijfers te bevatten dan het menselijke aspect waar Aldin naar op zoek was. En dus zocht hij verder naar een roeping waarin hij zijn passie voor de mens en commercie kon samenvoegen. Accountmanagement kwam op zijn pad en dat leidde tot zijn nieuwe functie als Customer Succes Manager bij Rapasso.

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure