De definitie van ‘een lange weg afleggen’ kent Aldin als geen ander. Met een flinke dosis motivatie, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen heeft Aldin een belangrijk persoonlijk doel bereikt: een fantastisch gezin, rust en een fijne baan. Zijn verhaal delen doen we daarom met plezier!
Aldin is geboren in Bosnië en Herzegovina en vluchtte op 4-jarige leeftijd noodgedwongen naar Nederland. Hier groeide hij op in Limburg. Zo’n 12 jaar geleden verhuisde hij naar Eindhoven om gebruik te maken van de vele opleidings- en carrièremogelijkheden die hier geboden werden. Inmiddels mogen we wel zeggen dat Aldin deze reis succesvol heeft afgelegd.
“Ik moest een hele inhaalslag maken om het niveau van andere Nederlanders te evenaren. Voor je gevoel sta je als nieuwkomer in Nederland natuurlijk direct met 10-0 achter: taalkundig, financieel en qua privéleven.”
De veerkracht die hij heeft gevonden om na deze lange reis een goed leven op te kunnen bouwen en een waardevolle bijdrage voor de maatschappij te kunnen zijn is iets waar Aldin trots op is. Niet alleen in zijn eigen situatie, maar ook bij mensen die een vergelijkbare reis hebben afgelegd. De moed en het doorzettingsvermogen die iemand daarvoor nodig heeft, daar heeft hij veel respect voor.
Een uitspraak van Aldin die ons diep geraakt heeft en aan het denken heeft gezet. En laat dat nou precies zijn wat Aldin graag creëert bij mensen; zelfreflectie! Egoïsme is dan ook iets waar Aldin slecht tegen kan. Alles gebeurt volgens hem met een reden – goed of slecht. Het is vervolgens aan jezelf om te kiezen wat je hiermee doet en of je het jou laat maken of kraken. Aldin kiest altijd voor het eerste.
“Sinds de laatste paar jaar merk ik dat ik eindelijk alles op een rijtje heb. Tot die tijd voelde alles aan als een race. Mijn gezin, carrière, huis… Alle puzzelstukjes vallen nu pas op hun plaats.”
Die race kende veel ups en downs, maar uiteindelijk heeft dit voor Aldin geleid tot balans. De balans om er voor anderen te kunnen zijn en het vertrouwen te vinden dat anderen hem geven.
Er ontstonden al snel een aantal vragen bij Aldin. Hoe sta ik in het leven? Wat is het leven überhaupt? En, hoe werkt de natuur? Ondanks dat hij zich altijd al geïdentificeerd heeft als Moslim, begon zijn zoektocht naar religie pas vanaf zijn 18e. Sindsdien ontdekte hij dat alles in het universum perfect op elkaar aansluit en naar een intelligent ontwerp handelt. Die perfectie moet toch wel door iets ontworpen zijn? Zo vulde de Islam voor Aldin een leegte en kreeg hij een andere kijk op het leven. Hij ging op zoek naar de ontwerper van zijn leven, startte onderzoeken en verdiepte zich in verschillende geloven. Uiteindelijk vond hij zijn antwoorden in de Islam. Vanaf zijn 24e is hij daarom gaan praktiseren en voert hij gebeden uit. En dat levert hem veel op: mentaal, fysiek én spiritueel. Het geloof heeft hem een echte reality check gegeven. Wat voor Aldin dan ook hoog op zijn bucketlist staat is om de roots van de Islam op te gaan zoeken in Mecca tijdens de bedevaart.
Dat de laatste paar jaar alle puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen komt een groot deel door zijn vrouw en kinderen. Op jonge leeftijd trouwde Aldin met zijn vrouw, met wie hij samen twee kinderen kreeg. Het gezin staat voor Aldin op de eerste plek. Tijd doorbrengen met zijn gezin en de wereld ontdekken door middel van lezen en documentaires bekijken – zo besteedt Aldin zijn vrije uren graag. Wetenschap, het universum en natuurwonderen fascineren hem. Vroeger zag hij een carrière als psycholoog dan ook wel zitten. Dit bleek alleen meer cijfers te bevatten dan het menselijke aspect waar Aldin naar op zoek was. En dus zocht hij verder naar een roeping waarin hij zijn passie voor de mens en commercie kon samenvoegen. Accountmanagement kwam op zijn pad en dat leidde tot zijn nieuwe functie als Customer Succes Manager bij Rapasso.
Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.
Bekijk de brochureOm te achterhalen of de strategie met betrekking tot duurzame inzetbaarheid goed aanslaat binnen een bedrijf is het belangrijk om de duurzame inzetbaarheid eens in de zoveel tijd te meten. Op die manier ontstaan er duidelijke inzichten die tonen of de duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk vergroot is over een bepaalde periode. Maar hoe kom je nu […]
Als organisatie toekomstbestendig zijn, de nieuwste kennis in huis hebben en altijd over voldoende medewerkers beschikken: een ideaalsituatie die veel gewenst, maar weinig gerealiseerd is. In veel gevallen wordt er namelijk niet optimaal gebruik gemaakt van alle talenten die al rondlopen binnen het bedrijf. Bij steeds meer organisaties valt het kwartje: onze eigen talenten kunnen […]
Het lerarentekort vraagt al enkele jaren om extra regelingen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te kunnen houden. Eén van de regelingen die hiervoor in het leven geroepen is omvat de duurzame inzetbaarheidsuren voor het onderwijs. Hoe duurzame inzetbaarheidsuren werken en waaraan ze besteed kunnen worden? Hoe werken duurzame inzetbaarheidsuren? Duurzame inzetbaarheidsuren zijn tot […]