Onze 29-jarige softwareontwikkelaar Jeroen is altijd bezig met techniek, computers en innovaties. Waarom werkt iets zoals het werkt? En hoe kunnen dingen beter worden gemaakt dan ze nu zijn? Op die vragen vindt hij, ook buiten werktijd om, met plezier de antwoorden.
Jeroen kon nog niet lezen of hij was al bezig met computers. Het ontdekken van (de verkeerde) knopjes en leren hoe je dingen kunt creëren met de computer vond hij als kind al fantastisch. En deze passie is hij onderweg nooit verloren. Techniek en computers zijn altijd een groot deel van zijn leven geweest, ondanks dat hij dit niet van huis uit heeft meegekregen. Maar zijn nieuwsgierigheid heeft hem ver gebracht. Simpelweg doelen stellen en kijken hoe ver je kunt komen: dat is nog altijd de wijze waarop Jeroen werkt! Toen hij begon aan zijn opleiding Business IT & Management had hij zichzelf dan ook al aangeleerd hoe je moest programmeren en had software niet veel geheimen meer voor hem. De rol van techniek en hoe dit werkt binnen een bedrijf – daarover heeft de opleiding hem ontzettend veel geleerd. Hierdoor heeft hij nieuwe inzichten gekregen betreft de dynamieken in een organisatie en de manieren waarop software te linken is aan een bedrijf. Een perspectief dat hem heeft gebracht tot de positie waarin hij zich nu bevindt. (Waar wij natuurlijk érg blij mee zijn!)
Jeroen heeft van zijn grootste passie zijn werk kunnen maken. Ook in zijn vrije uurtjes is hij daarom veel bezig met het oplossen van vraagstukken. Want ja, als je werk ook je hobby is dan heb je al een groot deel van je tijd ingevuld!
“Vroeger deed ik al wat ik nu deed, maar kreeg ik er niet voor betaald. Nu mag ik nog steeds doen wat ik leuk vind én krijg ik ervoor betaald!”
En als je alles interessant vindt, dan zit je gewoon nooit stil. Juist de combinatie van allerlei dingen vindt Jeroen zo leuk. Iets nieuws uitzoeken vindt hij altijd geweldig om te doen, maar het innovatieve stukje is toch zijn favoriet. Bekijken hoe iets (nieuws) nog verder geoptimaliseerd kan worden, dat is iets waar hij veel energie van krijgt. In de ideale situatie zoekt Jeroen dan ook 80% van de situatie uit, zodat de flow duidelijk is en hij het daarna door kan schuiven naar iemand anders. Voor hem is de startfase waarin er nog ontzettend veel uitgedacht moet worden de echte uitdaging.
Als je graag de antwoorden vindt op de vragen die de hele dag in je hoofd oppoppen, dan staan je gedachten zelden stil. Het woord ‘waarom’ heeft dan ook een eigen kamer in zijn brein toegewezen gekregen. Een kamer die nooit gesloten wordt als er onbegrip ontstaat en Jeroen een vraag voor zichzelf niet af kan sluiten. Ook zijn vrienden zien dit gebeuren en vragen hem regelmatig:
“Jeroen, is er ooit wel eens een moment dat jij nergens aan denkt? En word je soms niet moe van jezelf?”
Maar nergens aan denken… nee, dat komt eigenlijk niet voor! Jeroens brein is altijd aan het analyseren en wil graag weten hoe de wereld werkt. Daardoor kan het best eens een chaos zijn in die bovenkamer van Jeroen. Gelukkig vindt hij dat zelf helemaal geen probleem en helpt het hem juist om tot ideeën te komen. Meerdere dagen achter elkaar níet aan het werk denken is dan ook een ware uitzondering.
Hij vult de technische ontwikkelingen daarom graag aan met een flinke dosis sport. Snowboarden, windsurfen, indoor skydiven: hij bekijkt de wereld vanuit alle hoeken en niks is hem te gek. Ook de vakanties, zijn gericht op het proberen van nieuwe dingen en sporten. Roadtrips, het bezoeken van grote natuurparken en zelfs een trip naar Amerika gaat hij niet uit de weg. Zowel op het werk als binnen de vriendengroep staat hij daarom bekend als iemand die nieuwsgierig is en ervan houdt om nieuwe ervaringen op te doen. Van de zomer uit een vliegtuig springen (met een tandemsprong) en dit later nog eens helemaal alleen doen staat bijvoorbeeld hoog op zijn bucketlist. Helaas is de tijd om de benodigde cursussen hiervoor te volgen en bij te houden ver te zoeken. Want waar je werk zo’n passie is dat de vrije dagen erbij in schieten kan het lastig zijn om de doelen van de bucketlist af te vinken. Gelukkig staan de reizen naar Afrika en Australië ook nog op de lijst en hoeven hiervoor geen cursussen gevolgd te worden!
Het werkveld rondom de techniek blijft zich ontwikkelen en daardoor blijven er ook continu uitdagingen ontstaan, die Jeroen natuurlijk met liefde naar zich toe trekt om de beste oplossingen te bedenken. Hij ziet zichzelf dan ook niet zomaar stoppen.
“Er is nog zoveel te doen en nog zoveel te leren. In dit werkveld zal het niet snel saai zijn!”
Wel zou hij het ontzettend leuk vinden om zichzelf nog verder te ontwikkelen in het aansturen van een technisch team. Dit is voor hem een activiteit die nog relatief nieuw is, maar waar hij in de toekomst zeker meer mee zou willen doen.
Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Jeroen ook op dit vlak de puzzelstukjes snel op de juiste plek heeft liggen!
De term duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van bedrijfsvoering en -strategie. Bewezen is echter wel, dat duurzame inzetbaarheid in de praktijk niet altijd zo eenvoudig is als het klinkt. In deze blog geven we je daarom inspiratie en voorbeelden, zodat jij zelf met duurzame inzetbaarheid aan de slag […]
Het ene verzuim is het andere niet. Het is daarom belangrijk om te weten met welke soorten verzuim je te maken kunt krijgen als werkgever zijnde en hoe je deze kunt aanpakken. We nemen je dan ook mee langs de verschillende soorten verzuim. Maar eerst; Wat is verzuim nu concreet? Wat is verzuim? Op het […]
Jouw gegevens, jouw inzichten! Heb je behoefte aan duidelijke en overzichtelijke managementinformatie om inzicht te krijgen in bedrijf prestaties? Met Rapasso en een business intelligence (BI) tool krijg je precies die inzichten die je nodig hebt, snel en eenvoudig! Wat is een BI-tool en wat heb je daaraan? Een BI-tool is een slim hulpmiddel dat […]