3 Jul 2023

In het moment: Dat is waar je Maartje kunt vinden

Als je niet precies weet wat je later wilt worden kan het lastig zijn om een opleiding te kiezen na de middelbare school. Een uitgebreide zoektocht bracht Maartje naar de opleiding Communicatie. Een opleiding die haar uiteindelijk naar Rapasso heeft geleid!

Prinses of toch modeontwerpster?

Net als veel jonge meisjes zag Maartje zichzelf later wel uitgroeien tot prinses. Die droom is helaas geen werkelijkheid geworden. Naast prinses heeft ze ook gedroomd over een carrière als modeontwerpster of rechercheur, maar toen de keuze gemaakt moest worden bleek het toch best lastig te zijn. Na veel opleidingen en scholen bezoeken kwam Maartje terecht bij de opleiding Communicatie en dit is haar goed bevallen. Achteraf had ze misschien meer willen leren over grafisch design, maar de brede oriëntatie die ze heeft kunnen doen tijdens de studie heeft haar absoluut geholpen. Zo kwam ze erachter dat ze het beste op haar plek is in een functie met verschillende werkzaamheden. Die functie vond ze uiteindelijk, volledig tegen eigen verwachting in, bij een softwarebedrijf. Via haar neef kwam Rapasso op haar pad. Bij Rapasso heeft Maartje de gewenste afwisseling gevonden in het maken van content en het houden van regie over de marketingcommunicatie en dat vindt ze erg leuk! Als afgestudeerd communicatiespecialist is ze nog volop aan het leren over het stukje marketing dat bij haar taken komt kijken. Tijdens het leren timmert ze flink aan de weg om Rapasso te voorzien van een sterke marketingstrategie en daar is ze trots op!

“Ik heb onderdeel uitgemaakt van het traject dat ons gebracht heeft waar we nu staan en daar ben ik best wel trots op.”

In de toekomst sluit Maartje een functie als projectmanager of een carrière bij een communicatiebureau zeker niet uit. Maar voor nu leert ze graag nog even verder bij Rapasso om te ontdekken wat ze nu echt het leukste vindt om te doen. Wisselen van baan, dat doet ze namelijk niet snel!

“Als ik ergens goed zit dan heb ik niet het gevoel dat ik ergens anders naartoe moet. En ik vind het bij Rapasso nog hartstikke leuk! Ik wil vooral nog van alles gaan proeven om te kijken welk onderdeel uit mijn vakgebied nou echt mijn specialisatie gaat worden.”

Gelukkig bestaat er meer dan werk

Na het werken staat Maartje graag nog even in de sportschool. Ze danst al vanaf haar 3e, maar ze wilde haar beweging toch verder uitbreiden. Na een tijdje groepslessen te hebben gevolgd op vaste tijdstippen bleek dit lastig te combineren met een vaste baan. En dus was het tijd voor iets anders. Via vriendinnen belandde ze in de sportschool en dat pakte goed uit. Bij ieder resultaat wordt ze extra gemotiveerd om weer terug te gaan en zo staat ze zomaar een paar keer per week in de fitnesszaal. Dat ze graag verschillende dingen doet komt dus ook hier weer terug. Zo wordt in haar danslessen gebruik gemaakt van meerdere dansstijlen door elkaar en kan ze tijdens de fitness de variatie nog een beetje uitbreiden. Na het sporten is het tijd voor echte ontspanning en kruipt ze graag naast haar vriend op de bank om te genieten van een avond samen. En als ze dan nog wat uurtjes over heeft, vindt ze het ontzettend leuk om bezig te zijn met het zetten van nagels. Dit doet ze voor zichzelf, maar af en toe ook voor vrienden en kennissen. Zelfs het diploma hiervoor heeft ze dus op zak!

Een bijzondere beestenboel

Al van jongs af aan is Maartje opgegroeid met dieren om zich heen. Konijnen en hamsters zijn vroeger altijd in haar leven geweest en een leven zonder hond bestaat niet. Ook nu zijn er bij Maartje en haar ouders thuis zowel een kat als een 2 honden te vinden. Aan een van de honden is iets bijzonders. Maartjes moeder is namelijk bezig met het opvoeden van een puppy voor Stichting Hulphond. Bij Maartje thuis worden de belangrijkste basisdingen geleerd aan de puppy, zodat deze later voor een cliënt kan worden opgeleid en iemand ontzettend gelukkig kan maken. Wanneer de hond na 1,5 jaar weer weg gaat is dit natuurlijk even lastig, maar het idee dat het hondje in de toekomst iemand op dagelijkse basis kan gaan helpen is het meer dan waard!

Maartje zal niet snel nee zeggen

Het gevoel van mensen willen helpen uit zich niet alleen in de connectie met Stichting Hulphond. Ook als mensen naar Maartje toekomen met een vraag zal Maartje altijd willen helpen. Maar als er wat nieuws wordt uitgeprobeerd staat ze hier ook voor open. Ook als het in eerste instantie niet direct haar ding lijkt te zijn. Want achteraf kun je er toch weer met een goed gevoel op terugkijken en denken: “Dat hebben we weer gedaan!”. Maartje houdt dan ook van een open instelling, maar het zorgen voor elkaar vindt ze nog belangrijker. Asociale mensen die geen respect hebben voor anderen kunnen haar enorm ergeren. Mensen die niet opstaan voor ouderen in de bus vindt ze bijvoorbeeld een enorme no-go.

“Als iedereen een beetje aardig doet tegen elkaar is het veel gezelliger op de wereld.”

Vandaag is vandaag, morgen is morgen

Maartje leeft graag in het moment. Wat ze over 10 jaar doet, naast een eigen huisje bewonen met haar vriend, durft ze dan ook nog niet te zeggen. Wie weet maakt ze een flinke carrièreswitch, maar misschien vindt ze zichzelf ook wel op dezelfde plek omdat ze er nog zoveel plezier in heeft. Grootse ambities voor de toekomst vindt ze lastig te plaatsen. Ze is liever tevreden met het moment dat er is. Een echte bucketlist is er daarom niet. Natuurlijk is reizen, bijvoorbeeld naar Amerika, iets om ooit nog eens te doen. Maar Maartje is met een cocktail op het strand van Spanje net zo tevreden! De kleinere dingen brengen haar minstens net zoveel geluk en ze houdt het daarom graag simpel. Maar wie weet, als de kans om te gaan paragliden nog eens aan komt waaien, dat ze gewoon weer ‘ja ‘zegt! Want zo is Maartje..

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure