28 Mar 2023

Matthijs Vos: altijd in beweging en op zoek naar die ene uitdaging!

Van België naar Zweden en van Zweden naar Nederland: het huis van Matthijs kende veel postcodes. Het échte thuis, dat vond hij enkele jaren geleden in ons mooie Brabant. Inmiddels is Matthijs een afgestudeerd man en heeft hij een nieuwe uitdaging aangenomen bij Rapasso.

Bye bye Sweden

10 jaar lang genoot Matthijs van prachtige uitzichten in Zweden. Veel gezelschap was er in die uitzichten alleen niet te vinden. En laat Matthijs nou net een mensenmens zijn… Tijd voor verandering! Op zijn 18e besloot hij te verhuizen naar Breda om hier de mensen op te zoeken en zijn studie te starten. De keuze viel op de studie Business IT en Management en samen met zijn neef vond hij een mooi appartement in Breda. Toen zijn neef voor een half jaar het avontuur besloot op te zoeken in Zuid-Korea was het ook voor Matthijs tijd om een andere woonplek te zoeken. Dit werd Tilburg, maar het liefste verhuist hij nu naar Eindhoven.

Het moment dat Matthijs verhuisde naar Nederland was een mooi en bijzonder moment.

“Normaal als je uit huis gaat ben je nog redelijk dicht bij je ouders. Ik ben meteen 2000 km verder. Samen met mijn neef ging ik in Breda wonen. We hadden een heel mooi appartement met z’n 2e.” De tijd die ik in Breda heb gewoond was echt een mooie tijd.”

Zoals gezegd is Matthijs graag onder de mensen en in het weekend zit hij dan ook niet stil. Bijna ieder weekend reist hij naar familieleden in Nederland of België. De familiebanden onderhouden vindt hij dan ook erg belangrijk.

Typisch Matthijs

Aardig, sportief, ondernemend en gezellig, maar vooral: NIET muzikaal. Na zes jaar gitaarles heeft hij de hoop om ooit een vrouw te kunnen versieren met een prachtig gitaarspel dan ook maar opgegeven. Dit is tevens het enige dat hij ooit heeft opgegeven. Hij is namelijk trots op zijn vermogen om dingen op te pakken en waar te maken. Waar een wil is, daar is een weg. Daarnaast is hij blij met de goede mensen die hij om zich heen heeft verzameld. Hier hecht hij veel waarde aan.

Bij Matthijs draait alles om (in de goede richting) bewegen

Van een mud run tot een gewicht challenge; Matthijs houdt ervan om te bewegen en hierbij uitdagingen en grenzen op te zoeken. Buiten adem zijn en voelen iets bereikt te hebben, dat geeft hem een goed gevoel. Beweging staat in zijn hele leven centraal. Zo zijn fitnessen, duiken, skiën, squashen en tennissen slechts een aantal van zijn sportieve activiteiten. Hiervan is skiën misschien nog wel hetgeen hij het liefste doet, maar helaas zijn de bergen met sneeuw die er in Zweden zijn in Nederland niet te vinden.

Ook op het gebied van zijn carrière zet Matthijs graag stappen. Zijn stagetijd bij Rapasso is iets waar hij met een goed gevoel op terugkijkt. Tijdens zijn stage heeft hij zich gericht op het implementeren van een CRM-systeem en heeft hij echt geleerd om te graven naar onderliggende problemen om het aangegeven probleem op te kunnen lossen.

“De kans om daadwerkelijk een heel systeem in te richten en iets te behalen met je afstudeertraject krijg je lang niet overal!”

Toen de stage succesvol was afgerond zag Matthijs een baan bij Rapasso dan ook helemaal zitten. Sinds februari is hij officieel in dienst gekomen als Implementatie Consultant en houdt hij zich bezig met het verder implementeren van het CRM-systeem. Maar ook de implementatie richting de klanten. Dit betekent dat hij de processen van klanten in de gaten houdt en hen adviseert over hoe zij Rapasso het beste in kunnen zetten. Bij de baan ervaart hij veel vrijheid en een hele fijne sfeer.

“Er heerst echt een vertrouwenscultuur. Er wordt uitgegaan van het feit dat iedereen doet wat hij moet doen en dat werkt heel prettig!”

De weg naar het (on)bekende

Een helder doel voor de toekomst, dat heeft Matthijs wel. Een eigen bedrijf starten is al jaren de grote droom. Wat voor bedrijf dat gaat zijn, daar is hij nog niet helemaal over uit. Tijdens zijn studie heeft hij al een klein bedrijfje op kunnen starten en dat smaakt zeker naar meer. Ook krijgt hij dankzij Siegfried en Henk, de oprichters van Rapasso, een goed beeld van hoe zijn toekomst eruit kan zien. Problemen oplossen, kansen creëren en nooit bezig zijn met hetzelfde: dat ziet hij wel zitten! Maar begrijp hem niet verkeerd… hij hoopt ook zeker nog tijd te hebben om veel landen op onze aardbol te mogen bezoeken. Tijdens één van deze reizen kunnen duiken met schildpadden lijkt hem fantastisch. Maar voor nu duikt Matthijs eerst in zijn gloednieuwe functie bij Rapasso!

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure

Brochure - Popup

De brochure zal je meteen per mail ontvangen. We zullen je vervolgens aansluitende handige tips sturen.

Download de brochure

Naar wie mogen we de brochure mailen?