Een outplacementtraject beheren in een cliëntvolgsysteem. Zo kan jij je volledig focussen op de begeleiding. Outplacement kan voor werknemers die hun baan verliezen een belangrijke steun zijn. Het kan hen helpen om sneller en gemakkelijker een nieuwe baan te vinden en om de emotionele impact van het verliezen van hun baan te verminderen. Bovendien kan outplacement ook voordelen hebben voor werkgevers.
Outplacement is een dienst die bedrijven aanbieden aan werknemers die zijn ontslagen of die hun baan verliezen als gevolg van een reorganisatie of fusie. Het doel van outplacement is om de werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe baan en om de overgang naar een nieuwe werkomgeving gemakkelijker te maken.
Er zijn meerdere doelen waarmee een outplacementtraject kan helpen.
Het doel van outplacement is om werknemers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit bij hun vaardigheden, opleiding en ervaring. Dit kan bijvoorbeeld door middel van professionele begeleiding, coaching en trainingen.
Outplacement kan werknemers helpen om zichzelf beter te presenteren op de arbeidsmarkt en om hun eigen carrière te bepalen. Door middel van het ontwikkelen van vaardigheden zoals het opstellen van een effectief CV en het doen van sollicitatiegesprekken, kunnen werknemers zichzelf beter positioneren op de arbeidsmarkt.
Outplacement kan werknemers helpen om zich voor te bereiden op de overgang naar een nieuwe baan en om het ontslag of de beëindiging van het dienstverband te verwerken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van professionele begeleiding en coaching om emotionele ondersteuning te bieden.
Een outplacementtraject is een dienst die bedrijven aanbieden aan werknemers die hun baan verliezen. Het doel is om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan en om de overgang naar een nieuwe werkomgeving te gemakkelijker te maken. Er zijn verschillende manieren waarop een outplacementtraject kan worden opgezet, afhankelijk van de behoeften van de werknemer en van het bedrijf. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit individuele begeleiding, groepsbijeenkomsten en online trainingen.
Tijdens het outplacementtraject kan de werknemer hulp krijgen bij het opstellen van een cv en sollicitatiebrieven en bij het oefenen van sollicitatiegesprekken. Ook kan de werknemer advies krijgen over hoe hij of zij zichzelf het beste kan presenteren op de arbeidsmarkt en welke richting hij of zij op kan gaan in zijn of haar carrière.
Na veel implementaties weten wij inmiddels als geen ander wat de belangrijke zaken zijn om een cliëntvolgsysteem te selecteren dat écht in jouw voordeel werkt. Deze ervaringen zijn uitgewerkt in dit handige e-book.
Download het e-book
Hoe outplacement in zijn werk gaat, kan variëren afhankelijk van de behoeften van de werknemer en van het bedrijf. Het doel van outplacement is om de werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe baan en om hem of haar te ondersteunen tijdens het overgangsproces naar nieuw werk.
Er zijn verschillende manieren waarop outplacement kan worden aangeboden, afhankelijk van de behoeften van de werknemer en de middelen van het bedrijf. Sommige outplacementprogramma's bieden individuele begeleiding door een professioneel carrièrecoach, terwijl andere programma's groepsbijeenkomsten met andere werknemers die ook op zoek zijn naar een nieuwe baan.
De wensen, doelen en behoeften van de werknemer worden in kaart gebracht. Dit kan onder andere gebeuren door middel van gesprekken met de werknemer en het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.
De werknemer en de outplacementbegeleider gaan samen aan de slag met het opstellen van een cv en het schrijven van sollicitatiebrieven.
De outplacementbegeleider helpt de werknemer bij het selecteren van geschikte banen. Dit kan onder andere gebeuren door middel van het gebruik van online jobboards, het netwerken met professionele contacten en het bijwonen van banenbeurzen.
De outplacementbegeleider helpt de werknemer bij het solliciteren op geschikte banen en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken.
Als de werknemer een nieuwe baan heeft gevonden, kan de outplacementbegeleider hem of haar helpen bij het aanpassen aan de nieuwe werkomgeving en het opbouwen van een professioneel netwerk.
Rapasso kan jou als loopbaancoach ondersteunen tijdens een outplacementtraject. Je kunt namelijk meerdere loopbaantrajecten in Rapasso registreren, waaronder een outplacementtraject. Met het cliëntvolgsysteem van Rapasso bespaar jij tijd. Jouw focus kan hierdoor volledig liggen bij de persoon die wordt begeleid naar een nieuwe baan.
Outplacement is een dienstverlening die wordt aangeboden aan werknemers die hun baan verliezen als gevolg van bijvoorbeeld reorganisatie, ontslag of faillissement. Het heeft tot doel deze werknemers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan of het starten van een eigen onderneming.
Outplacement begint meestal met een intakegesprek waarin de situatie en behoeften van de werknemer worden besproken. Vervolgens wordt er een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld. Dit plan omvat vaak ondersteuning bij het identificeren van vaardigheden, het opstellen van een cv, sollicitatiebrief en LinkedInprofiel, het oefenen van sollicitatiegesprekken en het zoeken naar geschikte vacatures.
Door middel van de trajecten in Rapasso kan je van A tot Z een outplacementtraject noteren. Het werken met Rapasso biedt zowel voordelen voor de coach, cliënt en opdrachtgevers. Alle 3 de partijen krijgen toegang tot Rapasso en krijgen inzicht in het gene wat voor hen belangrijk is.
Kies je voor Rapasso als cliëntvolgsysteem? Dan maken wij starten of overstappen gemakkelijk voor je.