18 Apr 2024

Software voor managementondersteuning: Zorgt voor inzicht

Bij managementondersteuning komen vaak veel administratieve taken kijken. Taken die tijd kosten en het liefst zo efficiënt mogelijk uitgevoerd dienen te worden. De juiste software kan hierbij van grote toegevoegde waarde zijn. We vertellen je daarom meer over software voor managementondersteuning in deze blog.

Hoe kan software voor managementondersteuning mijn bedrijf helpen?

Software voor managementondersteuning kan ook jouw bedrijf op verschillende manieren helpen. Zo kan de juiste software ertoe leiden dat je projecten makkelijker kunt beheren, prestaties vanuit projecten beter kunt volgen en nauwkeurige rapporten op een snelle manier kunt realiseren. Door managementinformatie te verwerken in de software kun je vele malen efficiënter te werk gaan. Software voor managementondersteuning zal je namelijk onder andere functies als planning, budgettering en resourcebeheer bieden, waarmee je structureel de benodigde tijd voor het uitvoeren van de taken kunt verminderen en de kosten kunt verlagen. Daarnaast zal software voor managementondersteuning helpen bij het verkrijgen van inzicht in belangrijke trends en statistieken, waardoor het management goed overwogen beslissingen kan nemen. Alles bij elkaar realiseert de software op die manier voor management en organisatie een vergrote kans op groei en een goede concurrentiepositie.

Hoe is software voor managementondersteuning te implementeren in mijn bedrijf?

Het implementeren van software voor managementondersteuning in het bedrijf, kent twee kernactiviteiten. Aan de ene kant moet de software goed aansluiten bij de behoeften en de doelen van het bedrijf. Een managementsysteem dat enkel functies biedt die niet bijdragen aan het behalen van de eigen doelstellingen, zijn immers niet waardevol voor jouw bedrijf. Aan de andere kant kan de software pas optimaal worden gebruikt als de medewerkers voldoende training en ondersteuning krijgen bij het leren werken met de software. Management ondersteuning bieden kan dus pas, als er met de juiste kennis en vaardigheden met de juiste software wordt gewerkt. Als je dit voor elkaar hebt, kan het managementsysteem worden ingericht naar de specifieke wensen en vereisten van het bedrijf.

Hoeveel kost een managementsysteem?

De investeringen die gepaard gaan met het integreren van een managementsysteem, zijn van vele factoren afhankelijk. Denk aan de functies die de software dient te hebben, de schaal waarop de software geïmplementeerd moet worden en de (extra) aanpassingsmogelijkheden waar je gebruik van wilt maken. Daarnaast kan ook de grootte van het bedrijf verschil maken.  Gebruik je het systeem als zelfstandige coach? Dan kan je al vanaf een paar honderd euro klaar zijn. Wil je het systeem gebruiken voor een grote organisatie om de interne mobiliteit te ondersteunen, dan kunnen de kosten een stuk hoger uitpakken. Het belangrijkste is, om vooraf goed rekening te houden met de bijkomende kosten, zoals voor onderhoud, ondersteuning en licenties. Goede software voor managementondersteuning zal altijd meer opleveren dan er geïnvesteerd moet worden.

Hoe weet ik of de software voor managementondersteuning voldoet aan de privacyregels?

Om te bepalen of software voor managementondersteuning voldoet aan de privacyregels, kun je verschillende aspecten controleren. Kijk bijvoorbeeld of de software in lijn ligt met de AVG, certificeringen als ISO 27001 en een sterk privacy beleid. Enkel software met een sterke versleuteling, gegevensbeveiliging en te personaliseren instellingen op het gebied van gegevensbeheer, kan veilig worden gebruikt. Voor een stukje extra bescherming, kun je met de softwareleverancier afspreken hoe de gegevensverwerking en de beschermingsregelingen er voor jouw bedrijf uit zullen moeten zien. Zorg er altijd voor dat je bij het kiezen van een managementsysteem uitgebreid naar al deze aspecten kijkt. Zo heb je langer en veiliger voordeel van het systeem.

Plan een demo in

Om zeker te weten dat je software kiest die perfect aansluit bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf, kun je maar één ding doen: Het zelf ervaren! Bij Rapasso begrijpen we dit als geen ander. We halen er dan ook veel nieuwe energie en ideeën uit om bedrijven kennis te laten maken met onze managementondersteuning software, middels een demo. Deze demo bied je meer inzicht in de functies en de voordelen van Rapasso – specifiek voor jouw bedrijf. Op die manier kun je beter beoordelen of de software aansluit bij de behoeften van het bedrijf en op welke wijze we de software verder kunnen personaliseren voor jou. Wil je Rapasso ook zelf ervaren? Plan dan gerust een demo bij ons in, door het onderstaande formulier in te vullen. Neem je collega’s en je wensenlijstje mee, zodat we samen kunnen kijken naar de beste manier om Rapasso voor jou te laten werken.

Demo form korte versie

Vul hieronder je gegevens in

En ontvang de online demo!

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure