Spoor 2

Een spoor 2 traject biedt werknemers die niet kunnen terugkeren naar hun huidige werkgever na langdurig ziekteverzuim de mogelijkheid om ergens anders passend werk te vinden. Door de doelen:

  • herstel
  • werkhervatting
  • duurzame inzetbaarheid

Wat is spoor 2?

Spoor 2 re-integratie is een traject dat wordt ingezet wanneer een werknemer na twee jaar ziekteverzuim nog steeds niet in staat is om terug te keren naar zijn of haar huidige werkgever. In dit stadium wordt gezocht naar passend werk buiten de huidige werkgever. Het doel is om de werknemer te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever.

Spoor 2 traject uwv

De 3 hoofddoelen

Dit zijn de 3 hoofddoelen van een spoor 2 traject uwv.

Herstel

Het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de werknemer door middel van re-integratieactiviteiten. Dit kan onder andere gericht zijn op het verminderen van fysieke of psychische beperkingen en het vergroten van de belastbaarheid.

Werkhervatting

Het vinden van passend werk buiten de eigen organisatie. Dit omvat het identificeren van geschikte vacatures, sollicitatietraining en ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan.

Duurzame inzetbaarheid

Het creëren van een stabiele werksituatie voor de werknemer op de lange termijn. Dit omvat het waarborgen van een goede match tussen de werknemer en de nieuwe werkgever, evenals het bieden van nazorg om de kans op terugval te minimaliseren.

1e en 2e spoor re-integratie

Bij spoor 1 re-integratie richt de werkgever zich op het vinden van mogelijkheden binnen de eigen organisatie om de werknemer te laten terugkeren naar passend werk. Wanneer dit niet mogelijk is, komt spoor 2 re-integratie in beeld. Het doel van spoor 2 is het vinden van een nieuwe werkplek buiten de huidige werkgever.

Spoor 2 sollicitatieplicht

Tijdens spoor 2 re-integratie heeft de werknemer de verplichting om actief te solliciteren naar passend werk. Deze sollicitatie-inspanningen moeten aantoonbaar zijn en worden vastgelegd in een re-integratiedossier. Het niet nakomen van de sollicitatieplicht kan gevolgen hebben voor de uitkering en de re-integratie-inspanningen.

Met 1 druk op de knop een volledig re-integratie dossier.

Rapasso ondersteunt spoor 2

Ben jij veel bezig met spoor 2 re-integratietrajecten? Laat je dan ondersteunen door Rapasso. Het bijhouden van trajecten, opstellen en tonen van rapportages is een klus die je efficiënt uit wilt voeren. Het cliëntvolgsysteem Rapasso is volledig ingericht zodat dit soort taken jou tijd besparen.

Factsheet verzuim - Popup

De factsheet zal je meteen per mail ontvangen. We zullen je vervolgens aansluitende handige tips sturen.

Brochure - Popup

De brochure zal je meteen per mail ontvangen. We zullen je vervolgens aansluitende handige tips sturen.