13 Nov 2023

Stan Jens: Sociale speler in hart en nieren

Sinds 2 oktober is Stan gestart als developer bij Rapasso. Tijd dus om op zoek te gaan naar de persoon achter deze nieuwe technische kracht! Dat Stan het belangrijk vindt om samen verder te ontwikkelen blijkt niet alleen binnen zijn functie zo te zijn, maar zeker ook in zijn privéleven. Stan is namelijk een échte ‘speler’.

De vrije tijd vult Stan graag met het uitvinden van speltheorieën

Stan is echt een gezelschapsmens en brengt zijn vrije tijd het liefst door met het spelen van spelletjes. Of het nu computerspellen of bordspellen zijn, zolang hij maar sociaal contact heeft met vrienden vindt hij alles leuk. Ook de grotere uitjes, zoals Escape Rooms bezoeken of een middagje karten vindt hij leuk om te doen. Alles in spelvorm of waar een competitie bij komt kijken ziet Stan als een uitdaging om er zo goed mogelijk in te worden. Jezelf beter zien worden naar mate je een spel vaker speelt vindt hij dan ook het allerleukste. Daarnaast geniet hij ervan om gezellig met vrienden op pad te gaan en regelmatig ergens een drankje te doen. Graag breidt het lijstje met hobby’s nog uit, maar met welke hobby dat moet hij nog bepalen!

Als ware tosti-fan kruipt Stan op zijn vrije dagen na een ochtendje uitslapen graag met een tosti achter zijn computer om zich te verdiepen in de wereld van Machine Learning. Stiekem heeft hij verschillende ideeën waar hij naartoe wil werken die, hoe kan het ook anders, te maken hebben met spelletjes. Maar als hij een weekend vrij is gaat hij ook even terug naar zijn ouderlijk huis om zijn familie weer op te zoeken.

De zoektocht naar Stan zijn carrière was een game op zich

Al van jongs af aan was er interesse in games en hij wist dan ook zeker: hij wilde game developer worden! Toen hij als 17-jarige op zichzelf ging wonen om de studie Creative Media & Game Technologies in Breda te volgen verwachtte hij hier dan ook veel van. Totdat hij tot zijn grote schrik ontdekte dat hij de opleiding niet leuk vond. En nu?! Al snel had Stan voor zichzelf besloten dat zijn passie voor games echt een hobby moest blijven en geen commerciële lading diende te krijgen. Hij ging daarom op zoek naar een opleiding die in februari opgepakt kon worden en gericht was op het programmeren. Hij kwam terecht in Tilburg, waar hij startte met een ICT Software opleiding waarbij de focus lag op engineering. Alle onderdelen van deze opleiding rondde hij in één keer succesvol af, waardoor hij in april 2023 afstudeerde. Na zijn afstuderen was Stan van plan om een master te volgen, maar hiervoor bleek het wiskundig niveau zo hoog te liggen dat hij toch besloot aan het werk te gaan. Via onze Matthijs kwam hij bij Rapasso terecht.

“Toen ik bij ASML de laatste ronde van het sollicitatieproces net niet had doorstaan ben ik bij vrienden rond gaan vragen naar mogelijke baanideeën. Matthijs is een goede vriend van mij en heeft mij toen geïntroduceerd bij Rapasso. Na een aantal gesprekken met Henk en Siegfried stond er een goed plan en kon ik starten!”

Van Limburg naar Korea

Het klinkt misschien als een ‘long-shot’, maar toch werd het voor Stan de realiteit. Tijdens zijn studie kreeg hij de kans om een minor in het buitenland te volgen. Europa had hij wel gezien en dus wilde hij méér. Zijn Engels verbeteren was hierin een grote wens, maar door de opkomst van Corona sloten veel Engelstalige landen met goede scholen hun grenzen. Een flinke zoektocht later kwam hij uit bij een school in Zuid-Korea, waar zowel Koreaans als Machine Learning werd aangeboden. Een prachtige periode begon voor Stan, waarin hij genoot van de aardige en beleefde mensen, het heerlijke eten dat op iedere straathoek te vinden was en het mooie land. Naast de kwaliteit van de school was de locatie van het gebouw letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de trip. Deze stond namelijk bovenop een berg en bood een geweldig uitzicht, iedere dag weer!

Stan beseft zich goed wat hij heeft

In de Corona-tijd de opleiding in één keer halen, mét een minor in Zuid-Korea: dat is niet makkelijk geweest. Hij is dan ook trots dat hij dit voor elkaar heeft gekregen door zichzelf te blijven motiveren. Ook op de mensen die hij om zich heen heeft verzameld is hij trots:

“Ik ben blij dat ik mijzelf met zoveel leuke mensen heb weten te omringen, dat mijn ouders en zusje geweldige mensen zijn waar ik altijd op kan leunen en dat zelfs mijn nieuwe collega’s allemaal super gezellig zijn!”

Stan kan nog wel een winnend loterijticket gebruiken

Nee, niet om steenrijk te worden! Maar om een woon-werksituatie te creëren waarin het mogelijk wordt om een hond te nemen! Want dat is toch echt zijn grote droom. De loterij winnen, zodat hij de hond niet alleen hoeft te laten tijdens de 40-urige werkweek zou dus zeker lekker zijn. Maar dit op een andere manier bereiken is natuurlijk ook een mogelijkheid! Daarnaast is hij zeker nog niet uitgekeken op Zuid-Korea. Hij heeft nog lang niet alles kunnen bekijken en zou graag nog eens teruggaan om het land verder te ontdekken – wellicht in combinatie met een uitstapje naar Japan. Reizen naar Amerika en Azië lijken hem daarbij ook nog wel wat! Bij Rapasso zijn we vooral heel blij dat Stan onder andere zijn interesse in Machine Learning verder uit wil zoeken.

“Op dit moment vind ik Machine Learning super interessant en wil ik daar zeker mee doorwerken. Maar de wereld van programmeren verandert natuurlijk ontzettend snel. Dus op het moment dat ik hier comfortabel mee ben bestaan er vast alweer tal van andere mogelijkheden om te ontdekken.”

Vanuit Rapasso hopen we hem hier vooral in te blijven motiveren! Stan; welkom in ons team!