5 Dec 2022

Rapporteren binnen een cliëntvolgsysteem

Vaak bezig met cliëntinformatie verzamelen en meetbaar maken? Er zijn systemen die rapporteren gemakkelijker maken. Dit kan ook binnen een cliëntvolgsysteem. Zo kan je gemakkelijk informatie verzamelen over:

  • trajecten
  • verloop
  • resultaten
  • opdrachtgevers
  • doelgroepen

Wil jij binnen een cliëntvolgsysteem gebruik maken van een rapportage mogelijkheid? Slim! Je bespaart daarmee veel tijd. Dit is belangrijk. Zo heb jij meer tijd voor jouw cliënt. Rapasso onderscheid rapportage-mogelijkheden op 2 niveaus. Namelijk:

  1. Dossierrapportages: rapporteren binnen één traject
  2. Managementrapportages: rapporteren over meerdere/alle trajecten

 

1. Dossierrapportages

Dossierrapportages zijn rapportages vanuit één traject. Met rapporteren binnen één traject heb je 2 opties. Je kan een simpel of uitgebreid trajectverslag maken. Het simpele trajectverslag is standaard aanwezig. Wil je een stap verder gaan? Dat doe je met behulp van sjablonen. Zo heb je snel een op maat gemaakte rapportage of verslag. Het leuke hieraan is dat dit volledig in de huisstijl kan van jouw organisatie.

 

2. Managementrapportages

Makkelijk prestaties meten doe je met managementrapportages. Bijvoorbeeld over de caseload van coaches, resultaten per opdrachtgever of kosten per soort traject. Met managementrapportages haal je informatie uit alle of een selectie van trajecten. Maak je al gebruik van analyse-software zoals Power BI, Cognos, HR Analytics? Alle data uit jouw cliëntvolgsysteem kan daar natuurlijk aan worden gekoppeld. Zo heb jij op ieder gewenst moment een volledige rapportage van een cliënt.

 

E-book: Hoe selecteer je het beste cliëntvolgsysteem?

Op de juiste manier rapporteren kan jou veel tijd besparen. Dit in combinatie met andere onderdelen in een cliëntvolgsysteem bespaart jou veel administratietijd. Een cliëntvolgsysteem kiezen dat past bij jou manier van werken? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Deze lees je in dit e-book.

 

Download het e-book

Vul hieronder je gegevens in en ontvang het e-book en aanvullende tips per mail.

Ebook

Graag, stuur mij dit e-book per mail.

Naar wie mogen we het e-book mailen?

Selecteer het beste cliëntvolgsysteem voor jou

Wat zijn belangrijke mogelijkheden in een cliëntvolgsysteem? We hebben het voor jou op een rijtje gezet in dit handige e-book.

Bekijk het e-book