Wie zijn de

VerzuimVerlichters

VerzuimVerlichters is de eerste providerboog voor alle werkgevers in Nederland; gratis toegankelijk voor iedereen. VerzuimVerlichters helpt jou met het doelmatig aanpakken van verzuim.

  • Dienstverleners zoals loopbaan- en re-integratiebureaus
  • Aanbieders van loopbaantools en arbeidsmarktoplossingen
  • Professionals die ondersteunen bij arbeidsmarktgerelateerde zaken

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
Geen magie, maar

Een effectieve aanpak

VerzuimVerlichters gelooft niet in toverformules voor verzuim. Waar we wel in geloven is dat iedere organisatie in staat is verzuim aanzienlijk te verlichten. Verzuim verlichten doe je door verzuim sneller te signaleren, beter te begeleiden en doelmatig te behandelen. En dit is precies waar de VerzuimVerlichter bij kunnen helpen.

Bij VerzuimVerlichters kom je in contact met deskundigen op alle gebieden van verzuim, van het opzetten van verzuimbeleid tot en met het begeleiden en managen van verzuimtrajecten.

Het ontstaan van

VerzuimVerlichters

Rapasso is ontwikkelaar en leverancier van het gelijknamige cliëntvolgsysteem: Rapasso. Het cliëntvolgsysteem wordt al ruim 15 jaar gebruikt door professionals die personen begeleiden op of naar de arbeidsmarkt met als doel deze persoon duurzaam (of duurzamer) inzetbaar te maken. In die periode heeft Rapasso nauw samengewerkt met arbeidmarktdeskundigen die aanverwante diensten leveren om organisaties te helpen bij het voorkomen, reduceren en begeleiden van verzuim.

De samenwerking in het Rapasso-netwerk met opdrachtgevers en partners heeft ertoe geleid dat de krachten werden gebundeld om werkgevers te helpen om verzuim te verlichten.

Wat is

Rapasso Certified?

De loopbaanbureaus die aangesloten zijn bij de VerzuimVerlichters zijn Rapasso Certified. Een bureau is Rapasso Certified wanneer ze met Rapasso werken en ze aan de volgende punten voldoen:

  • er wordt gebruik gemaakt van portals
  • er wordt trajectgericht gewerkt met trajecten
  • er worden goede rapportages gemaakt
  • Meer over Rapasso Certified
E-book

5 succesverhalen

In dit e-book delen we het inspirerende verhaal van 5 VerzuimVerlichters, experts die bewezen hebben dat het mogelijk is om verzuim met succes aan te pakken.

Je ontvangt het e-book in je mail. Wij zullen je aanvullende informatie sturen over de VerzuimVerlichters.

E-book Verzuim Verlichters

Graag, stuur mij dit e-book per mail.

Naar wie mogen we het e-book mailen?

Webinar

Krijg grip op verzuim

Levensgebieden, gevoelsbeleving of simpelweg een optelsom van verschillende problemen: de samenhang tussen al deze aspecten is van grote invloed op verzuim en herstel. Toch is het vaak nog lastig om de vinger te leggen op de ware prioriteiten in het proces. Het webinar geeft je duidelijkheid hoe verschillende levensgebieden van invloed zijn op herstel. Kijk het webinar terug of lees de samenvatting.

Lees de samenvatting
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Vraag informatie aan

Benieuwd hoe VerzuimVerlichters jou kan helpen? Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We zoeken samen naar de oplossing die het beste aansluit bij jouw behoeftes.

Verzuim Verlichters aanvraag

Alle VerzuimVerlichters

De aanpak van 2Work is persoonlijk en altijd vanuit een positieve invalshoek; wat kan wel? In onze begeleiding stimuleren we onze kandidaten om bewuste keuzes te maken en daarmee aan de slag te gaan. Gedurende dit proces hanteren we een transparante werkwijze en korte communicatielijnen. Zo zijn we bereikbaar voor zowel opdrachtgevers als kandidaten en werken we resultaatgericht, waarbij we aandacht schenken aan de belangen van alle partijen. Wij geloven dat iedereen – met de juiste begeleiding – in staat is om keuzes te maken waardoor zij in een (werk)omgeving terechtkomen waar ze van toegevoegde waarde zijn en die hen vooral plezier en energie oplevert. “Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.”

Mail 2work

Meer informatie

Acture is dé private uitvoerder sociale zekerheid. Wij geloven dat het hebben van werk de beste vorm van inkomenszekerheid is. Daarom staat in onze organisatie en dienstverlening het activeren van mensen centraal. We activeren werknemers om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. We activeren de branche met oplossingen om de branche vooruit te helpen. En we activeren onze medewerkers om voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe initiatieven, producten en innovaties.

Mail Acture

Meer informatie

Bij Bureau VolZin is werken aan werk de kern van wat we doen. We coachen bij het vinden van passend werk, maar ook bij gezond en plezierig aan het werk zijn én dat in de toekomst blijven. Óók na langdurige ziekte of met een beperking. Bij Bureau VolZin weten we: werkgever en werknemer hebben elkaar nodig. Daarom kijkt VolZin altijd naar wat goed is voor beide partijen. We slaan bruggen en brengen beiden dichter tot elkaar. Een absolute meerwaarde is dat onze coaches paramedisch zijn opgeleid waardoor er veelal gedacht kan worden in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Aandachtsgebieden zijn: niet aangeboren hersenletsel (NAH), chronische aandoeningen, oncologie, fysieke beperkingen en mentale beperkingen.

Mail Bureau Volzin

Meer informatie

Tenzij je zelf aan de slag wilt met complexe wetgeving, leer dan van onze experts. Wij zijn ervaren, opgeleid en hebben al vele dossiers in handen gehad. Niet alleen onze actuele kennis van wetgeving zorgt voor goede sturing, maar ook onze ervaring uit de praktijk. Korte lijnen, direct contact, gericht advies. Maar los van dat: reken eens uit wat voordeliger is. Door middel van een goede calculatie kun je veel geld besparen maar ook veel gedoe. En ga moeilijke vraagstukken niet uit de weg. Anders gezegd; kijk activerend naar de mogelijkheden die er zijn.

Mail Denk In Mogelijkheden

Meer informatie

Duchatteau is sinds 2009 actief op de re-integratiemarkt in Twente. Onze expertise is belasting en belastbaarheid in relatie tot werk.

Spoor 2 bij Duchatteau kent een multidisciplinaire aanpak. We zetten onze klanten in beweging richting ander passend werk. Ook voeren we arbeidsdeskundig onderzoek uit. Onze kwaliteit is gebaseerd op ervaring, passie, creativiteit en natuurlijk ook: No Nonsens aanpak, met humor kennis en daadkracht.

Mail Duchatteau

Meer informatie

EasyBlue genereert een blauwdruk voor personen die door ziekte en/of belemmering niet of deels kunnen deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk verkeer. Het EasyBlue model inventariseert en weegt mogelijke etiologische factoren, waarna een advies over benodigde interventie volgt. Aanvullend is het in staat de ontwikkeling na interventies te monitoren, om vervolgens advies bij te sturen, zogenaamde ‘dynamic monitoring’. Het doel is om een medewerker snel de juiste zorg te geven. Door deze werkwijze wordt een medewerker weer sneller zelfredzaam, waardoor de medewerker weer zonder zorg mee kan draaien in de maatschappij.

Mail EasyBlue

Meer informatie

Wij ondersteunen, begeleiden en adviseren werkgevers en werknemers in re-integratie, loopbaanvraagstukken, arbeidsdeskundig onderzoek en persoonlijke ontwikkeling. Denk aan (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, een (aanstaande) ontslagsituatie, verzuimpreventie en -begeleiding, duurzame inzetbaarheid en (on)balans werk- en privé. Ons doel is om samen (langdurig) verzuim te voorkomen, werkkansen te bevorderen en schadelast te beperken.

Mail Engel & Cleary

Meer informatie

Jobport ondersteunt grote bedrijven en organisaties die zelf de regie op verzuim in handen willen nemen én op zoek zijn naar besparingspotentieel. Functie Analyse is de nieuwste innovatie van Jobport. Op basis van de invoer van een Probleemanalyse, FML of IZP matcht Functie Analyse al na 4 weken verzuim de belastbaarheid van medewerkers aan de beschikbare functies (intern of extern) op de arbeidsmarkt. Functie Analyse helpt hiermee bij het realiseren van deelherstel, versnellen van geheel herstel, geeft richting aan re-integratie Spoor 1 en 2, automatiseert en objectiveert een groot deel van het Arbeidsdeskundig Onderzoek.

Mail Jobport

Meer informatie

Hoe ga je om met lange afwezigheid van een werknemer? Hoe deal je met stress op de werkvloer of ongemotiveerde collega’s? We zoeken graag samen met je naar de juiste route. Konsilo helpt zowel particulieren als bedrijven voor de juiste aanpak bij uiteenlopende vraagstukken. We helpen op het gebied van loopbaanvraagstukken, coaching, outplacement, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en re-integratie. Je krijgt van ons de juiste tools om zelf aan het roer te staan van jouw eigen loopbaan en ontwikkeling.

Mail Konsilo

Meer informatie

MEERbaan is het deskundige bureau voor alle mobiliteit op de arbeidsmarkt. Wij begeleiden jouw medewerker actief en methodisch naar passend werk. De Wet Verbetering Poortwachter en alle overige richtlijnen van het UWV zijn voor ons hierbij leidend. Met veel succes voeren wij al jaren outplacementtrajecten, assessments en tweede spoor re-integratietrajecten uit.

Mail MEERbaan

Meer informatie

Met onze persoonlijke begeleiding en het streven naar werkplezier helpen wij mensen passende keuzes te maken in hun loopbaan en dragen daarmee bij aan een optimale match tussen drijfveren, competenties en werkinhoud. Wij helpen mensen en organisaties bij het duurzaam, wendbaar en weerbaar worden en blijven. Door inzet van de beste professionals op het gebied van loopbaanbegeleiding, arbeidsmobiliteit, verzuim en vitaliteit zorgen wij voor de best passende oplossing voor jouw organisatie. Kortom wij zetten in beweging!

Mail Menea

Meer informatie

Passus Advies is een landelijk opererend adviesbureau. Vanuit onze jarenlange ervaring zijn wij sparringpartner op het gebied van duurzaam ontwikkelen & veranderen, re-integratie, outplacement, loopbaanontwikkeling en coaching. Wij adviseren organisaties in alle soorten en maten en doen dit vooral vanuit onze praktische, nuchtere instelling. Passus Advies biedt maatwerk. Onze adviseurs werken vanuit hun eigen regio. Het persoonlijke contact staat centraal, zowel met werkgever als werknemer.

Mail Passus Advies

Meer informatie

Denken in mogelijkheden, vraagt ambitie en doorzettingsvermogen. Dat is meer dan voldoen aan wettelijke regels. P-Centrum zoekt het spanningsveld op van wat iemand kan en zou kunnen. Invoelend en resultaatgericht, willen wij mensen zien groeien boven hun verwachting. Onze loopbaanexperts en arbeidsdeskundigen stellen alles in het werk voor uitstekend advies en succesvolle re-integratie, jobhunting en outplacement.

Mail P-Centrum

Meer informatie

Het PoortWachter Expertise Centrum is ontstaan vanuit de behoefte van organisaties aan meer gespecialiseerde ondersteuning bij verzuim, omdat in de praktijk blijkt dat het volgen van de ‘vinkjes’ niet altijd het gewenste resultaat voor mens en organisatie oplevert.

Onze jarenlange ervaring met de wet- en regelgeving in de praktijk van een organisatie en bij het UWV maakt ons een oplossingsgerichte gesprekspartner. Creatief binnen de kaders van de wet!
Ons DNA: het ondersteunen van werkgevers en werknemers bij het voeren van Regie op het verzuim- en re-integratieproces!

Mail Poortwachter Expertise Centrum

Meer informatie

Het doel van Puls is de medewerker te laten ontdekken welk pad het beste past, zodat hij/zij duurzaam inzetbaar is. Daarbij denken we niet in beperkingen maar, enkel in mogelijkheden! Als het nodig is om af te wijken van het eerder gekozen carrièrepad, bijvoorbeeld door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, maar ook als iemand zich verder ontwikkelt, leveren wij advies en begeleiding die zich kenmerkt door: maatwerk, empathie, persoonlijke betrokkenheid, concrete afspraken en helder advies.

Mail Puls

Meer informatie

Rapasso is online software voor professionals die zich elke dag inzetten voor de duurzame inzetbaarheid van mensen. Het is een volwaardig, gebruiksvriendelijk online platform in de cloud met tools voor online begeleiding, trajectmatig werken, rapportages en zorgt voor transparantie richting opdrachtgevers. Rapasso ondersteunt op de gebieden HR, loopbaan, re-integratie en leefstijl, stimuleert samenwerking en zelfregie bij de werknemer én biedt de transparantie waar opdrachtgevers om vragen.

Mail Rapasso

Meer informatie

Gedreven en betrokken. Onze re-integratiespecialisten en loopbaanadviseurs brengen je verder naar nieuw, passend werk. Samen gaan we de uitdaging aan, zodat je met nieuwe energie en plezier aan de slag kunt. Voor werkgevers bieden we daadkracht, overzicht en ondersteuning om ex-medewerkers te begeleiden en coachen naar een werkplek waarin zij weer tot bloei komen.

Mail Riforce

Meer informatie

ls werkgever heb je een grote verantwoordelijkheid voor je werknemers. Vooral als het niet lukt om het eigen werk te doen. En dan..? Dan zoek je een partij die de spelregels kent, die mensen in beweging krijgt en zorgt voor een goed re-integratieplan. Met onze twee organisaties kijken we naar wat wel kan. AD venture geeft arbeidsdeskundig advies en Set in begeleidt tweede spoor trajecten. Wij ondersteunen werkgevers – groot én klein – en werken op onze eigen en innovatieve manier. Dit doen we vanuit de overtuiging dat werk mensen beter maakt. We denken mee, pakken aan en pakken door. Onze inzet? Een oplossing waar iedereen mee verder kan.

Mail Set in

Meer informatie

Tramm heeft een passie voor mens en maatschappij. Binnen alle facetten van het verzuim bieden wij ondersteuning. Of het nu gaat om casemanagement, 2e spoor, outplacement, budgetcoaching, re-integratie, etc. Wij zorgen voor regie op verzuim, samen met de werkgever. Door persoonlijk contact, één vast contactpersoon, sterke digitale ondersteuning waardoor snellere keuzes gemaakt kunnen worden naar haalbaarheid van terugkeer naar (eigen)werk. Wij denken vanuit de gedachte wat nog wel kan. En dat in verschillende talen.

Mail Tramm

Meer informatie

VDHC Werkadvies is gespecialiseerd in arbeidsdeskundige advisering, re-integratiebegeleiding en advies gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Binnen onze dienstverlening staat de inzet van arbeidsdeskundigen centraal. VDHC Werkadvies is een no-nonsense bedrijf dat ‘er gewoon wil zijn voor anderen’. Wij stellen ons op als een deskundige verbinder die het beste met iedereen voor heeft en partijen samenbrengt. Wij willen samen met alle betrokkenen tot een goede oplossing komen.

Mail VDHC Werkadvies

Meer informatie

Verbanen onderscheidt zich van de bestaande re-integratieaanpak door juist gezondheid en duurzame inzetbaarheid aan werk te koppelen. Wij willen mensen die het, om welke reden dan ook, moeilijk hebben in hun werk aan een andere baan helpen en zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een passende baan te vinden is. Wij helpen werkgevers om ‘vastgelopen’ medewerkers weer met plezier aan werk te helpen. We gaan samen op zoek naar een baan die de perfecte match is voor jouw medewerker.

Mail Verbanen

Meer informatie

Blije en gezonde werknemers zorgen voor meer omzet en betere prestaties. Het feit dat er een externe vertrouwenspersoon beschikbaar is, draagt bij aan neutraliteit en vertrouwelijkheid in het gesprek. Ook neemt het eventuele drempels vooraf weg doordat er geen enkele link is naar HR. Hierdoor blijft alles transparant en heeft contact met de extern vertrouwenspersoon geen gevolgen voor de werkrelatie. VertrouwensPersoonTelefoon belooft dat een luisterend oor binnen 24 uur beschikbaar is!

Mail VertrouwensPersoonTelefoon

Meer informatie

Een partner in verzuimbegeleiding die jou en je medewerkers op maat bedient, met alle vereiste kennis en expertise. Bij ons heb je altijd één vast contactpersoon, wat zorgt voor korte communicatielijnen en een persoonlijke aanpak. Naast het ontzorgen van de werkgever door een overzichtelijk, goed verzuimdossier op te bouwen, bieden wij diverse trajecten aan, zoals tweede- en derde spoortrajecten, outplacement, jobcoaching en diverse coachingstrajecten. Alles onder één dak, wat inhoudt dat er snel geschakeld kan worden en er geen wachtlijsten zijn voor trajecten!

Mail VerzuimPartners

Meer informatie

ViaWMO kom jij op jouw bestemming. Als de weg kwijt is helpen wij bij jouw carrièrepad. ViaWMO hebben werkgevers hart voor hun werknemers. Werkgevers zien soms de regels niet meer, of juist wel, en vinden het dan op grote schaal belangrijk dat werknemers zich goed voelen.

We bieden niet alleen informatie waardoor iedereen aan de juiste rechten/plichten voldoet, we zorgen ervoor dat men vooruit durft te kijken. Een loopbaan is een krom pad en wat je via via tegenkomt kan je sterker maken.

Mail Via WMO

Meer informatie

Wij zijn een gespecialiseerd advocatenkantoor in arbeidsrecht en ondernemingsrecht en richten ons op één doelgroep: de Ondernemer.

Als het gaat om advisering over verzuim, kenmerkt onze aanpak zich door het voeren van het eerlijke gesprek. We gebruiken de wet om voor alle partijen tot de beste oplossing te komen, zonder de wet te zien als een beperking. Daarnaast zijn we eerlijk over wat wel en niet kan.

We hebben ook een MfN-gecertificeerde mediator arbeidsrecht in ons midden.

Mail Voor De Zaak

Meer informatie