Loopbaanbegeleiding

Een succesvolle carrière begint bij de juiste keuzes maken. Loopbaanbegeleiding kan hierbij helpen. Maar wat is loopbaanbegeleiding eigenlijk en wat zijn de doelen?

  • zelfinzicht
  • loopbaanoriëntatie
  • competentieontwikkeling

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een vorm van begeleiding die gericht is op het ondersteunen bij het maken van keuzes over iemand zijn/haar loopbaan. Dit kan gaan om hulp bij het vinden van een nieuwe baan, het verbeteren van de huidige baan of het bepalen van de volgende stap in de carrière.

Loopbaanbegeleiding

De 3 hoofddoelen

Loopbaanbegeleiding heeft meerdere voordelen.

Zelfinzicht

Loopbaanbegeleiding helpt inzicht te krijgen in persoonlijke kwaliteiten, talenten, valkuilen en drijfveren.

Loopbaanoriëntatie

Loopbaanbegeleiding helpt om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt. Zo kan iemand zich oriënteren op verschillende functies en werkgevers en daardoor een bewuste keuze maken.

Competentieontwikkeling

Loopbaanbegeleiding is ook gericht op het ontwikkelen van nieuwe competenties, vaardigheden en kennis. Dit helpt iemand om aantrekkelijker te zijn op de arbeidsmarkt en daardoor meer kansen te creëren.

Wanneer kom je in aanmerking voor loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is geschikt voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar loopbaan. Dit kunnen vragen zijn over het vinden van een nieuwe baan, het verbeteren van de huidige baan of het bepalen van de volgende stap in de carrière.

Download nu

De Rapasso Brochure

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download dan nu de brochure.

Download de brochure

Soorten loopbaanbegeleiding

Er zijn verschillende soorten loopbaanbegeleiding, zoals

  • outplacement
  • re-integratie
  • spoor 2
  • Deze begeleidingstrajecten richten zich elk op de vragen "wat wil ik?" en "wat past bij mij?". Een loopbaancoach kan je helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Rapasso ondersteunt loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding vraagt veel administratiewerk. Het bijhouden van trajecten, opstellen en tonen van rapporten is een klus die je efficiënt uit wilt voeren. Het cliëntvolgsysteem Rapasso is volledig ingericht zodat dit soort taken jou tijd besparen.