Ondersteuning bij verzuimcasemanagement

De verzuimmodule helpt je bij het doelmatig ondersteunen van verzuimcasemanagement. Met de verzuimmodule van Rapasso krijg je grip op verzuim.

 • volledig verzuimdossier
 • automatische updates
 • optimale samenwerking

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
Handige oplossingen
 • Volledig verzuimdossier
 • Automatische updates
 • Optimale samenwerking

Volledig verzuimdossier

Door de automatische updates die je ontvangt in Rapasso, sla je geen belangrijke stappen in het verzuimtraject over. Hierdoor heb je met 1 druk op de knop een verzuimdossier dat voldoet aan Wet Verbetering Poortwachter.

Automatische updates

Vanaf het moment dat een werknemer wordt ziekgemeld start het traject in Rapasso. Je krijgt automatisch updates over de te ondernemen acties.

Optimale samenwerking

Met Rapasso werk jij optimaal samen met alle belanghebbenden. Het verzuimtraject is gemakkelijk te delen met de betreffende medewerker, bedrijfsarts, casemanager, arbeidsdeskundige en een 2e spoor re-integratiecoach.

Interesse in Rapasso?

In vier stappen starten we de samenwerking op.

Aanbieding

Na de demo geven wij een prijsindicatie. Daarna volgt een duidelijk voorstel afgestemd op jouw wensen en benodigdheden.

Training

Voorstel akkoord? Dan gaan we aan de slag met het afstemmen van Rapasso op jullie processen en daarna volgt de training. Zo krijgen we alle neuzen dezelfde kant op en haal je het maximale uit jouw cliëntvolgsysteem.

Aan de slag

Rapasso is ingericht en iedereen weet er het beste uit te halen. Zelfs jullie cliënten en jullie opdrachtgevers. Rapasso is een pak op maat geworden voor dagelijks gebruik.

Mis geen belangrijke momenten

Met de verzuimapplicatie van Rapasso mis jij geen belangrijke momenten tijdens het verzuim van een werknemer. Meld je een werknemer ziek in Rapasso, dan krijg je automatische updates over de te nemen stappen. Alle benodigde taken zijn op de juiste momenten standaard aanwezig in het systeem. Zelf extra taken toevoegen? Ook dat is mogelijk!

Plan een gratis demo

Voorkom vertraging bij het UWV

Het UWV heeft strenge eisen wanneer het gaat om de administratie rondom het verzuim van werknemers. Doe je dit niet goed dan kan dit vertraging opleveren bij de beoordeling van een uitkeringsaanvraag. Met Rapasso voldoe je aan de eisen van het UWV en doe je alles op het juiste moment.

UWV-proof

Aan de hand van het re-integratieverslag (RIV), beoordeeld het UWV of een werknemer een WIA uitkering krijgt. Heb je Rapasso gebruikt voor: verzuim, 1e spoor, arbeidsdeskundig onderzoek en 2e spoor? Dan haal je met 1 druk op de knop het re-integratieverslag uit Rapasso. Zo heb je de garantie dat alle verplichte documenten aanwezig zijn in het re-integratieverslag.

Loonsanctie voorkomen

Heeft een werknemer een WIA-uitkering aangevraagd, maar heeft de werkgever volgens het UWV onvoldoende gedaan aan de re-integratie? Dan kan de werkgever verplicht worden om het loon van de werknemer, maximaal 1 jaar, door te betalen. Dit heet loonsanctie.

Vaak voorkomende oorzaken waardoor een werkgever loonsanctie opgelegd krijgt:

 • de re-integratie te laat ingezet
 • de administratie van de re-integratie is niet op orde
 • documenten zijn te laat aangeleverd

 • Deze oorzaken voorkom je met de verzuimapplicatie van Rapasso.

  Lees meer over loonsancties

Wet Verbetering Poortwachter

Volgens de Wet Verbetering Poortwachter zijn zowel werkgever als werknemer verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke werknemer. Met Rapasso hoef jij je niet druk te maken over de Wet Verbetering Poortwachter. De verzuimapplicatie van Rapasso is ingericht aan de hand van Wet Verbetering Poortwachter. Zo heb jij alles wettelijk goed geregeld.

Wet Verbetering Poortwachter perfect volgen met een verzuimmodule?

Integreer met bestaande systemen

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Vraag een online demo aan!

Demo form korte versie

" title="true"]
Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op je vraag

Wat is verzuim?

Verzuim verwijst naar de afwezigheid van werknemers op het werk vanwege ziekte, blessures of andere niet-werkgerelateerde redenen. Het kan variëren van kortdurend verzuim, zoals een paar dagen afwezigheid, tot langdurig verzuim waarbij werknemers gedurende een langere periode niet kunnen werken.

Wat zijn de gevolgen van verzuim?

Kort verzuim kan leiden tot langdurige verzuim. Langdurig verzuim vereist een zorgvuldige aanpak, waaronder medische beoordeling, re-integratieplannen, aangepast werkregelingen, overleg met bedrijfsarts en het bieden van ondersteuning aan de werknemer tijdens het herstelproces.

Wat is het verschil tussen ziekte en verzuim?

Ziekte verwijst naar medische aandoeningen die iemands functioneren beïnvloeden, terwijl verzuim betrekking heeft op afwezigheid op het werk, ongeacht de reden. Ziekte is de medische toestand, verzuim is het niet nakomen van de werkverplichting. Ziekteverzuim betekent dus: niet nakomen van de werkverplichting vanwege ziekte.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van Rapasso voor verzuimmanagement?

In Rapasso kan je alles registreren vanaf kort verzuim tot aan langdurige verzuim. Met de verzuimapplicatie van Rapasso heb jij weet jij wat je wanneer moet doen tijdens het verzuim van een werknemer.

Factsheet verzuim - Popup

De factsheet zal je meteen per mail ontvangen. We zullen je vervolgens aansluitende handige tips sturen.