Het UWV biedt meerdere re-integratietrajecten om cliënten op correcte wijze in te laten stromen op de huidige arbeidsmarkt. Met name het Werkfit traject UWV en het Naar Werk traject UWV zijn ontzettend interessant. De laatste van deze twee is volledig gericht op het hervatten van werk en het vinden van een baan voor langere termijn. Het Naar Werk traject wordt dan ook vaak gebruikt als opvolging voor het Werkfit traject UWV. Maar wat is een traject Naar Werk nu eigenlijk precies? Je leest er hieronder meer over.
Voor mensen die een tijdje niet actief zijn geweest op de arbeidsmarkt kan het lastig zijn om een passende baan te vinden. Ze hebben tijdelijk gebruik gemaakt van een ZW-uitkering of een AG-uitkering van het UWV. Sommige mogelijkheden zullen daardoor misschien zijn beperkt, afhankelijk van de persoonlijke situatie van de cliënt. Voor een loopbaanbureau kan het dan best een uitdaging zijn om de perfecte match te vinden van werkgever en cliënt. Naar Werk biedt in dit geval mooie ondersteuning in de vorm van maatwerk. Door middel van persoonlijke begeleiding tijdens dit werktraject van UWV ga je samen op zoek naar een nieuwe baan die perfect past bij de mogelijkheden van nu. Dit betekent dat er verschillende re-integratieactiviteiten worden ondernomen om die ene functie te vinden óf te creëren! Er wordt hierbij specifiek gekeken naar een duurzame relatie met de nieuwe werkgever. Duurzame inzetbaarheid, iemand tot zijn/haar pensioen inzetbaar houden op de arbeidsmarkt, is dus ook hier van belang.
Bij het Naar Werk traject worden verschillende stappen doorlopen. In ieders unieke traject bestaan dus wel een aantal vaste fasen die worden ingezet om de re-integratie te bevorderen.
Naar Werk biedt mensen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het creëren van de juiste houding tijdens het sollicitatieproces is hierbij een belangrijk onderdeel. Daarnaast laat het Naar Werk traject mogelijkheden zien in plaats van kansen die niet meer bij de persoonlijke situatie passen. Hierdoor krijgt de cliënt nieuwe inzichten en ontdekt hij/zij wat er allemaal nog wél kan. Door de cliënt te leren kennen en de juiste werkgever te matchen aan deze persoon is de basis gelegd voor een duurzame relatie; het absolute doel van Naar Werk.
Niet alleen wil jij zelf graag de voortgang van een cliënt bijhouden tijdens een Naar Werk traject. Ook het UWV mag hierom vragen. Het opstellen en tonen van rapporten is daarom een klus die je efficiënt uit wilt kunnen voeren. Een cliëntvolgsysteem dat volledig is ingericht naar dit soort taken bespaart je hierbij ontzettend veel tijd. Ook ons eigen cliëntvolgsysteem is hier op ingericht. Ben je benieuwd hoe Rapasso jouw Naar Werk trajecten kan ondersteunen door middel van de UWV-module? Plan dan hier een demo in.
De term duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van bedrijfsvoering en -strategie. Bewezen is echter wel, dat duurzame inzetbaarheid in de praktijk niet altijd zo eenvoudig is als het klinkt. In deze blog geven we je daarom inspiratie en voorbeelden, zodat jij zelf met duurzame inzetbaarheid aan de slag […]
Het ene verzuim is het andere niet. Het is daarom belangrijk om te weten met welke soorten verzuim je te maken kunt krijgen als werkgever zijnde en hoe je deze kunt aanpakken. We nemen je dan ook mee langs de verschillende soorten verzuim. Maar eerst; Wat is verzuim nu concreet? Wat is verzuim? Op het […]
Jouw gegevens, jouw inzichten! Heb je behoefte aan duidelijke en overzichtelijke managementinformatie om inzicht te krijgen in bedrijf prestaties? Met Rapasso en een business intelligence (BI) tool krijg je precies die inzichten die je nodig hebt, snel en eenvoudig! Wat is een BI-tool en wat heb je daaraan? Een BI-tool is een slim hulpmiddel dat […]