7 Mar 2023

Vincent Vonk: Uitdagingen zijn er om met beide handen aan te grijpen

Van bungeejumpen tot een eigen bedrijf starten – je kunt het zo gek niet bedenken of Vincent heeft het gedaan. Bij Rapasso vindt Vincent zijn uitdagingen in zijn functie als Customer Activation Manager. Voor het grootste gedeelte is hij bezig met saleswerkzaamheden en daar haalt hij veel energie uit. Een goed verkooppraatje; daar houdt Vincent van! Maar hij heeft niet altijd in de sales gezeten. Van het bouwen met legoblokjes tot het bouwen aan klantenbestanden – Vincent heeft veel stappen gezet in zijn carrière.

Risico is zijn tweede naam

Vincent heeft nooit bewust een bucketlist afgewerkt. Toch heeft hij veel gave dingen gedaan en is er veel op zijn pad terecht gekomen. Ook nu is er daarom geen bucketlist. Komt er iets leuks op zijn pad? Dan gaat hij dat zeker niet uit de weg. Je moet risico’s nemen in het leven!

“Bungeejumpen, parachutespringen, duiken: ik heb het allemaal ooit al eens gedaan. Als ik een bucketlist zou maken dan zou ik hier reisbestemmingen opzetten, maar ik kan niet zeggen dat er nog grote wensen zijn. Dingen komen op mijn pad en ik grijp ze aan.”

Tijdens het duiken heeft Vincent veel gezien. Van haaien tot inktvissen en kwallen, Vincent heeft op mooie plekken mogen duiken. Zijn vader werd namelijk duikinstructeur bij de Nederlandse Onderwatersport Bond toen Vincent een jaar of 8 was. En dat betekende dat er iedere zomer een geweldige trip met de duikvereniging op de planning stond.

Van lego naar verkoop: Vincent weet wat bouwen is!

Als kind bouwde Vincent graag met lego. En dat stukje bouwen is de rode draad binnen zijn carrière geworden. Waar hij ooit begon als werktuigbouwkundige met een passie voor techniek, koos hij uiteindelijk voor een bijzondere twist. Hij begon een eigen bedrijf in de verkoop van alarmsystemen en maakte zo de stap van techneut naar verkoper; een stap die je niet zo vaak ziet. De meeste techneuten zijn nou eenmaal geen verkopers en de meeste verkopers zijn geen techneuten.

Toch wist Vincent dit goed te combineren tot een nieuwe functie als technisch verkoper. Tijdens het runnen van de eigen zaak groeide de passie voor sales, maar er bestond ook nog altijd een wens om mensen te helpen. Vincent heeft dan ook 17 jaar in de personeelsbemiddeling gezeten en vervolgens heeft hij een outplacement en re-integratiebureau opgezet. De stap naar het verkopen van Cloudsoftware-oplossingen voor arbeidsmobiliteit bij Rapasso was voor Vincent een logisch vervolg.

Bescheiden, maar trots

Opscheppen over resultaten zit niet in Vincent zijn aard. Trots op wat hij heeft bereikt in zijn carrière, dat is hij wel. Slechts vijf jaar geleden kwam Vincent in aanraking met re-integratie. Samen met een zakenpartner startte hij een bedrijf op binnen dit werkveld en hier kijkt hij met een goed gevoel op terug.

“Eén van de dingen waar ik toch wel heel trots op ben is de groei die we met mijn vorige bedrijf hebben doorstaan. In 4 jaar tijd hebben we een bedrijf opgezet dat uitgroeide van een tweemans organisatie naar een bedrijf met maar liefst 26 man.”

Niet alleen op het opbouwen van de organisatie is hij trots, maar ook wat hij ermee heeft bereikt. “Ik heb zo veel mensen kunnen helpen. Het gevoel dat hun leven is verbeterd maakt mij trots.”

De afgelopen jaren waren voor Vincent een rollercoaster. De werkweken van 80 uur hebben zijn vruchten afgeworpen. De laatste 5 jaar waren bijzonder, maar nu zoekt hij stabiliteit. Het hectische zakenleven heeft hij daarom met plezier ingeruild voor zijn huidige functie bij Rapasso.

Je bent niet alleen op de wereld voor jezelf

Het helpen van anderen met behalen van hun doelen doet Vincent graag. Hij wordt blij van andere mensen helpen en dit is terug te zien in zijn carrière en dagelijkse leven. Bij zijn vorige baan binnen de re-integratie en outplacement stond dit al centraal en nu ook bij Rapasso. “Bij Rapasso helpen we veel mensen op de arbeidsmarkt.”

Dat hij blij wordt van anderen helpen heeft hij te danken aan zijn opvoeding. “Mijn moeder stond ook altijd klaar voor anderen. Ik ben opgevoed met het idee: je bent er niet alleen voor jezelf, je bent er ook voor anderen. En dat principe is zeker blijven hangen.”

Uitzonderlijke collegialiteit

Met de passie voor zowel de loopbaanwereld als verkoop was de stap naar Rapasso niet meer dan logisch. Het aller bijzonderst aan Rapasso vindt Vincent de collegialiteit. Hij omschrijft deze als open en een echt familiegevoel. Mensen hebben veel voor elkaar over en staan voor elkaar klaar. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt, maar is er zeker ook ruimte voor een dolletje. Dit maakt dat Vincent zich ontzettend thuis voelt bij Rapasso en graag samen naar de nieuwe doelen toewerkt.

“Elke keer als ik in de trein hiernaartoe zit of juist naar huis ga denk ik: we hebben echt een leuk team met leuke mensen. Daar word ik blij van!”

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure