Van jongleren tot pianospelen én zelfs zingen. Dat is niet alles wat de gedreven full-stack webdeveloper Xander bijzonder maakt. Hij is van origine namelijk taalwetenschapper en maakte de carrièreswitch naar softwareontwikkelaar. Twee functies die op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen hebben. Xander wist het te combineren in zijn loopbaan. Hoe dan? Eigenlijk is softwareontwikkeling een soort taal die je moet leren. Zo komt zijn achtergrond dus goed van pas bij Rapasso.
Sinds februari werkt Xander bij Rapasso als softwareontwikkelaar. Een baan waar hij een paar jaar geleden nog nooit aan had gedacht. “Ik haalde mijn PhD in taalwetenschap aan de Universiteit van Leiden. Daarna werkte ik als docent en deed postdoctoraal onderzoek. Toch bleek het moeilijk om aan de universiteit te blijven werken en een baan te vinden. Er is veel concurrentie en er zijn maar weinig plekken beschikbaar. Hierdoor werd het lastig om mijn brood te verdienen. Ik ben serieus gaan nadenken over mijn andere interesses. Zo ontwikkelde ik mijn passie voor software-development en app-development.”
Hoewel softwareontwikkeling op het eerste gezicht maar weinig gelijkenissen kent met taalwetenschap, weet Xander deze toch bloot te leggen: “Tijdens mijn werkzaamheden bij Rapasso heb ik een manier gevonden om mijn passie voor taalwetenschap en softwareontwikkeling te combineren. Ik zie daarin ook veel parallellen. Programmeertalen lijken in veel opzichten erg sterk op gesproken talen. Daarnaast zie je dat verschillende ontwikkelaars deze ‘taal’ op verschillende manieren gebruiken. Je moet continu bijleren en je bent constant bezig met het eigen maken van nieuwe tools en technieken. Dat zie je weer terug in de wetenschap, waar het ook belangrijk is om je kennis te blijven uitbreiden. Bij Rapasso krijg ik de ruimte die ik nodig heb om bij te blijven en te ontwikkelen.”
In de relatief korte periode dat Xander werkt voor Rapasso, zijn er al een aantal uitdagingen op zijn pad gekomen. Uitdagingen die hij maar al te graag aangaat: “Als ik één ding moet noemen waar ik trots op ben, dan is dat het admin-paneel dat ik heb gebouwd. Dit is het onderdeel binnen het cliëntvolgsysteem waar beheerders rechten kunnen toekennen aan eindgebruikers. Op die manier kunnen deze gebruikers alleen bij de informatie die zij nodig hebben. Maar, ook informatie als het aantal inlogs van gebruikers, mutaties en de koppeling van rechten horen hierbij. Een complex karwei, waar ik best trots op ben.”
Rapasso ondersteunt onder andere loopbaanprofessionals die mensen helpen bewegen op en naar de arbeidsmarkt. Maar ook binnen het eigen bedrijf zorgen ze ervoor dat mensen op de juiste plek zitten: “Het mooie en fijne aan Rapasso vind ik dat ze het team heel belangrijk vinden. Er wordt naar je geluisterd en ze doen moeite om je overal bij te betrekken. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen op zijn plek zit met perspectief op de toekomst.”
De term duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van bedrijfsvoering en -strategie. Bewezen is echter wel, dat duurzame inzetbaarheid in de praktijk niet altijd zo eenvoudig is als het klinkt. In deze blog geven we je daarom inspiratie en voorbeelden, zodat jij zelf met duurzame inzetbaarheid aan de slag […]
Het ene verzuim is het andere niet. Het is daarom belangrijk om te weten met welke soorten verzuim je te maken kunt krijgen als werkgever zijnde en hoe je deze kunt aanpakken. We nemen je dan ook mee langs de verschillende soorten verzuim. Maar eerst; Wat is verzuim nu concreet? Wat is verzuim? Op het […]
Jouw gegevens, jouw inzichten! Heb je behoefte aan duidelijke en overzichtelijke managementinformatie om inzicht te krijgen in bedrijf prestaties? Met Rapasso en een business intelligence (BI) tool krijg je precies die inzichten die je nodig hebt, snel en eenvoudig! Wat is een BI-tool en wat heb je daaraan? Een BI-tool is een slim hulpmiddel dat […]