14 Jul 2023

Alleenstaande moeder met een eigen tattooshop, Dakota kan het

Dakota had het niet altijd gemakkelijk, maar wist van kinds af aan al dat tekenen een groot talent van haar was. Na een tattooconventie te hebben bezocht met haar moeder ontstond dan ook de gedachte: ‘Misschien is dit het wel voor mij!’.

Sommige reizen zijn zwaarder dan de ander

Na enkele jaren werken kwam Dakota erachter dat het kappersvak niks voor haar was. De sfeer op de werkvloer was niet waar zij gelukkig van werd en alle rondvliegende haren werkte voor haar OCD ook niet mee. In 2015 verhuisde ze daarom van Gelderland naar Rotterdam om aan de slag te gaan bij een cosmeticabedrijf. Na een jaar voor dit bedrijf te hebben gewerkt raakte ze zwanger van een tweeling. Helaas werd ze na de bevalling ontslagen en belande ze in de WW. Als moeder kon zij niet de flexibiliteit bieden die het bedrijf verplicht stelde. Op dit moment was het voor Dakota prima. De vader van de tweeling werkte veel en zij kon thuis voor de kinderen zorgen.

Vanaf 2017 ging het berg afwaarts. Als inmiddels alleenstaande moeder kreeg ze te maken met hartproblemen. Onderzoeken en een ingreep waren benodigd en het duurde lang om de gezondheid weer stabiel te krijgen.

In 2018 kreeg ze een nieuwe relatie, een relatie waar ze te maken had met huiselijk geweld. Op het moment dat ze verhuisde naar een sociale huurwoning was ze zwanger van haar dochter en liep ondertussen een contactverbod tegen de vader van haar dochter. Op dit moment stond ze er alleen voor. Een baan vinden zonder vangnet van familie in de buurt is haast onmogelijk als alleenstaande moeder van 3 kinderen.

De aanhouder won

Na lang voor zichzelf op te komen werd Dakota door de gemeente Rotterdam doorgestuurd naar Boostcamp: een driedaags evenement waarbij er gekeken wordt naar de potentie als ondernemer. Dakota kreeg direct positief advies en de ondersteuning bij het opzetten van een onderneming kon eindelijk worden verkregen. Ondanks dat ze via ondernemende familieleden al een basiskennis van het ondernemen had koos ze toch voor deze begeleiding om grote stappen te kunnen zetten. Ze koos voor haar eigen geluk, talent en toekomst.

Vanaf dat moment ging alles in een sneltrein. 2 weken voordat de cursus begon kwam ze in contact met Tom de Weerdt, de eigenaar van Ondermersadvies (de re-integratiecoach). Hij zag potentie in Dakota en ze kon aan de cursus beginnen. De cursus werd gestart en al enkele weken later vond Dakota het perfecte pand om haar onderneming in te starten. Wilde ze dit pand gaan huren, dan moest ze binnen 2 weken een ondernemersplan klaar hebben. Met behulp van haar cursusbegeleider Tom werd er in no-time een ondernemersplan opgesteld en kon haar grote droom worden verwezenlijkt: een eigen tattooshop!

Groot succes

Dakota is aan het tatoeëren.

Inmiddels heeft Dakota alweer een half jaar haar eigen tattooshop. En met succes! Ze heeft een eigen concept ontwikkeld waarbij ze voornamelijk vrouwen tatoeëert die op zoek zijn naar een persoonlijke shop waar ze zich thuis voelen. Huiselijke sferen, gezelligheid en privacy verlagen voor veel mensen de drempel om toch bij haar binnen te stappen. Ze heeft de agenda dan ook vaak al voor een maand vooruit vol staan met afspraken. En zo maakte Dakota in slechts enkele jaren tijd de overgang van huiselijk geweld en een uitkering naar een sterke moeder voor drie kinderen met een succesvolle eigen tattooshop. Hoe tof is dat?! Ze is er sterker uitgekomen en daar is ze trots op.

“Vorig jaar was heel turbulent. Aan het begin van het jaar was ik op mijn slechtst. En voor ik het wist had ik een eigen tattooshop opgericht.”

Zou de toekomst nu dan rooskleurig zijn?

Dakota weet zeker dat ze nooit meer dat dieptepunt van een jaar geleden zal bereiken. De cursus van haar begeleider Tom heeft een wereld voor haar geopend. Het heeft haar laten zien dat ze goed is in wat ze nu doet en haar geleerd wat ondernemen inhoudt. Ze gelooft in zichzelf, in haar harde werk en de beloning die hierbij hoort.

“Ondanks alles wat ik heb meegemaakt sta ik hier nog. Ik sta nog en het gaat zó goed!”

Haar concept blijft groeien en dan mag je best dromen. Een tweede shop openen misschien? Wie weet! Maar eerst uitbreiden, zekerheid creëren, een mooie toekomst voor de kinderen opbouwen en hopelijk een eigen huis kopen!

Dakota geeft ons mee…

“Het belangrijkste in het leven is jezelf gelukkig maken. Op welke manier je dit doet maakt niet uit. Wat mij gelukkig maakt is van mijn passie mijn werk maken en daarin groeien. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik een jaar geleden echt de stap heb gezet.”

We willen Dakota ontzettend bedanken voor het delen van haar verhaal. We wensen haar ontzettend veel plezier, groei en succes toe met haar eigen tattooshop!

Benieuwd naar de creaties van Dakota? Neem hier een kijkje op haar Instagram.