16 Feb 2023

Jan Verhoeven: Een typische ‘huisje-boompje-beestje-man’

Zeg je huisje-boompje-beestje, dan zeg je Jan Verhoeven. Zijn vrouw en kinderen zorgen voor de mooiste momenten en herinneringen. Alweer vijf jaar mogen we Jan als Product & Support manager lid van onze Rapasso-familie noemen. Of dit als klein jongetje al zijn droombaan was? Zeer zeker niet! Jan droomde namelijk van een baan als dierenarts. En die passie voor dieren… die is hij zeker nog niet verloren!

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel

Iets dat Jan geen probleem zou vinden. Hij is dol op dieren en dit zie je terug in huis. Oké, misschien zijn die muizen een beetje overdreven… Maar een hond, een kat en vissen kom je bij Jan thuis al wel tegen. Zelf vindt hij dat er best nog veel meer dieren bij kunnen. “Mijn passie voor dieren heb ik al van jongs af aan. Ik wilde vroeger graag dierenarts worden, maar nadat ik onze hond bij de dierenarts had gezien was dat snel voorbij. Later heb ik er nog wel aan gedacht om vrijwilliger te worden bij de dierenambulance. Ik vind het mooi om dieren te kunnen helpen. Maar tot nu toe is dit er nog niet van gekomen.”

Koen Kampioen! Of toch Jan Kampioen?

Jans passie voor tennis heeft tot prachtige momenten en resultaten geleid. Onder andere de winst die hij samen met zijn zoon op 10-jarige leeftijd wist te pakken. Dit maakt hem nog altijd trots. Maar ook als coach heeft Jan niet stilgezeten. Ik ben als coach van een tennisteam Nederlands kampioen geworden. Dit team bestond uit spelers van 12 en 13 jaar.” En dat is nog niet alles. Eén van de tennissters die Jan coachte speelde zichzelf rechtstreeks de top 5 van Amerika in. Jan leerde haar dubbelen en dat heeft haar tijdens haar studie in Amerika behoorlijk geholpen. Vooral in het dubbelen kwam zij hier ontzettend ver. Op eigen kracht, maar stiekem toch ook wel een beetje door de coaching van onze Jan. Tegenwoordig maak je Jan echter met name blij met een goed potje padel.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Bluffen? Daar heeft Jan absoluut een hekel aan. Als het over sport gaat is dit prima, maar op de werkvloer vindt Jan dit maar onzin. Jezelf beter voordoen dan je werkelijk bent… waarom? “Zelf doe ik dit helemaal niet. Ik ben het tegenovergestelde van een bluffer, ik zal prestaties vaak juist kleiner maken dan ze misschien zijn.” Oprechtheid, eerlijkheid en (om maar even in het dierenthema te blijven) de kat uit de boom kijken; daar is Jan meer van. Hij kan dan ook ontzettend genieten van de kleine dingen in het leven. Leuke dingen ondernemen met de dieren en de kinderen? Dat zijn voor hem de echte geluksmomenten. 

Geen dierenarts, maar wat dan wel?

Na zijn ervaring bij de dierenarts bedacht Jan zich nog wel even een tweede keer voordat hij een opleiding tot dierenarts ging volgen. Dat was voor hem misschien toch niet helemaal weggelegd. De HTS (Hoge Technische School) kwam hiervoor in de plaats. IT, financiën, logistiek; alles kwam voorbij na zijn opleiding. Hij heeft veel in kleine teams gewerkt met een aansturende functie. “Ik heb overigens nog wel ooit bij een dierenartsenpraktijk gewerkt, nadat ik IT-manager was geweest bij een logistiek dienstverlener met één klant: Microsoft. Best een heftige baan dus. Daarna ben ik overgestapt naar een dierenartspraktijk waar ik mij richtte op de implementatie van nieuwe software. Helaas kwam hier verder geen contact met de dieren bij kijken.” Inmiddels is Jan alweer vijf jaar Product & Support manager bij Rapasso. Hierbij komt veel kijken, maar het geven van trainingen over het cliëntvolgsysteem vindt hij toch wel het leukste. Het stukje coaching zit dus duidelijk nog altijd in zijn bloed!

Met de camper op pad

Jan in zijn natuurlijke habitat. Hoe zou dat eruitzien? Zelf denkt Jan dat een camper wel goed in dit plaatje past. Een camper aanschaffen en hiermee op pad gaan staat namelijk hoog op de bucketlist. “Het lijkt mij heerlijk om in de camper te stappen, te gaan rijden en gewoon een maand of twee weg te blijven. Het liefste wil ik dan alles gaan bekijken dat haalbaar is met de camper.” Maar voor nu hopen we Jan natuurlijk nog even op de werkvloer te mogen houden!

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure