26 Apr 2023

Marcel Moreaux; ontwikkelaar van software én zijn eigen gezondheid

Een jaar geleden nog fulltime thuis, nu een waardevolle aanvulling voor Rapasso. Marcel heeft veel hobbels in de weg overwonnen om het werk weer met energie en plezier op te kunnen pakken na een langdurige burn-out.

Waar het allemaal begon voor Marcel

Na de studie Informatica te hebben afgerond aan de TU in Eindhoven was het voor Marcel tijd om aan het werk te gaan. Hij vond zijn plek bij een start-up, waar hij vervolgens acht jaar werkzaam is geweest. Na een tijd begon de energie bij Marcel flink terug te lopen. Een dag minder werken, sociale activiteiten schrappen… dit alles zonder resultaat. Hij besloot daarop om er twee maanden tussenuit te gaan. Toen het daarna niet lukte om weer aan het werk te gaan werd het voor Marcel duidelijk dat er meer aan de hand was. Een burn-out bleek al enige tijd gaande te zijn. Nadat het duidelijk was dat een terugkeer bij zijn huidige werkgever geen opties was en hij ook nog niet in staat was om ander werk uit te voeren, belandde hij bij het UWV voor een WIA-uitkering. Vanaf dit moment begon de rust terug te keren en kon hij gaan werken aan zijn re-integratie.

Hoe Marcel kennis kreeg van beide kanten van Rapasso

Tijdens het re-integratietraject kwam hij (als cliënt) in aanraking met Rapasso. Inmiddels werkt Marcel als ontwikkelaar en veiligheidsspecialist aan onze software. Hierbij is hij vooral bezig met het optimaliseren van de kwaliteit van de software met het oog op de veiligheid, gegevensbescherming en betrouwbaarheid te garanderen. Op die manier zorgt hij er graag voor dat we de beloftes die we vanuit Rapasso maken richting de klant ook daadwerkelijk na kunnen komen. Marcel heeft Rapasso dus vanuit verschillende perspectieven meegemaakt en dat maakt hem een absolute ervaringsdeskundige.

Waar haalt Marcel zijn nieuwe energie vandaan?

Rumoerige en avontuurlijke momenten; het klinkt vermoeiend, maar toch is dit wat Marcel energie geeft. Snel op situaties in moeten spelen vindt hij stiekem erg leuk om te doen. De uitlaat van de auto verliezen midden op de Franse snelweg en met een petit peut Frans de hulpdiensten moeten bellen is dan ook iets waar hij lachend op terug kan kijken. Daarnaast doet hij aan boogschieten en is Marcel weer bezig met het oppakken van klimmen, bolderen en zwemmen. Maar stiekem is zijn werk ook wel een grote passie van hem. Zelfs in zijn vrije tijd programmeert Marcel namelijk regelmatig. Het creëren van dingen met software en elektronica vindt hij geweldig, zeker als hij hiermee een probleem en/of uitdaging op weet te lossen.

“Iets kunnen maken wat precies doet of oplost wat ik wil. Dat vind ik wel heel vet! En als de software nog niet bestaat, dan maak ik die toch?”

Pietje (Marcel) precies

Je begrijpt nu wel: Marcel lost dingen op! “Het is wel prima zo”, zit niet in zijn systeem. Het zo ver mogelijk optimaliseren is wat hij het liefst doet. Mensen die iets niet goed oplossen of op willen lossen is dan ook iets dat hem behoorlijk kan irriteren. Mensen die daadwerkelijk actie ondernemen, acties afronden en hun woord nakomen: dat ziet hij graag!

Een nieuwe toekomst

Sinds augustus is Marcel weer fanatiek aan het werk bij Rapasso. Daarnaast heeft hij ook nog eens een Master Information, Security & Technology opgepakt. Dit begon met het enkel volgen van colleges, maar Marcel heeft de smaak flink te pakken en volgt daarom nu de volledige Master. Hij vindt het namelijk al een mooie mijlpaal dat Rapasso is verhuisd en zoveel heeft mogen groeien, maar er zelf nóg meer aan bijdragen ziet hij ook wel zitten! Zo komt er langzaam weer ruimte voor Marcel om na te denken over de toekomst. We hopen dat blijven werken bij Rapasso daar een onderdeel van zal blijven, maar Tsjernobyl bezoeken en bungeejumpen.. dat staat ook zeker nog op zijn bucketlist.

Maak je werk gemakkelijker

Rapasso ontzorgt, verbindt en maakt gemakkelijk. Wij geloven dat iedereen duurzaam inzetbaar is. Benieuwd hoe Rapasso jou kan helpen? Download de brochure.

Bekijk de brochure

Brochure - Popup

De brochure zal je meteen per mail ontvangen. We zullen je vervolgens aansluitende handige tips sturen.

Download de brochure

Naar wie mogen we de brochure mailen?