17 Jul 2023

42 km lopen voor KIKA: Marloes gaat het doen, Rapasso gaat sponsoren!

De marathon van New York lopen is niet voor iedereen weggelegd. Toch gaat Marloes het doen! Niet alleen om de finish te halen, maar ook om geld op te halen voor het goede doel KiKa. En aan die prachtige actie draagt Rapasso natuurlijk graag haar steentje bij.

Marloes en haar zoektocht naar haar passies

Inmiddels weet Marloes precies waar ze gelukkig van wordt. Maar dat was niet altijd het geval! Waar ze begon met interesse in sport en een opleiding in bewegingswetenschappen startte, kwam ze er later toch achter dat levenslang gymjuf zijn het niet was voor haar. Maar wat doe je dan als je het niet meer weet? Dan volg je een opleiding Communicatie, zodat je nog alle kanten op kunt! Na het afronden van haar duaal studie Communicatie ging ze aan de slag als marketeer bij een badkamerleverancier. Hier kwam ze in aanraking met fotografie en dat bleek ze stiekem veel leuker te vinden! En dus begon ze opnieuw aan een studie, dit keer specifiek in de richting van fotostyling. Ze nam ontslag bij haar eerdere baan en de rest is geschiedenis! Marloes opereert inmiddels als freelance fotostylist voor verschillende grote merken binnen de food- en interieurwereld. Ohja, en ondertussen zorgt ze ook nog samen met haar vriend voor hun twee dochtertjes. Het hardlopen is dus zeker niet uit verveling ontstaan!

Het hardlopen werd pas later ontdekt

Hardlopen was geen sport die bij Marloes altijd al veel enthousiasme opwekte. Maar toen ze via een vriendin in aanraking kwam met hardlopen was ze snel om.

“Het fijne aan hardlopen is dat je kunt gaan waar en wanneer je wilt. Je kunt je hoofd leegmaken en zo ontstaat er weer ruimte voor nieuwe inzichten. Tijdens het lopen kom ik op de beste oplossingen en ideeën.”

Het hardlopen ging haar dan ook zo goed af dat ze enkele jaren geleden al meedeed aan de halve marathon van Eindhoven. Daarna leek het lopen van een hele marathon niet geheel onmogelijk. Het zou zwaar worden, maar zeker haalbaar. Na lang twijfelen ging ze de uitdaging aan. Maar dan moest die marathon ook gelopen worden in een bijzondere stad. New York, dat zou vet zijn! Na even gezocht te hebben op het internet ontdekte ze via Instagram de mogelijkheid om de marathon van New York te lopen voor en via KiKa. Een insteek die haar enorm aansprak.

De finishlijn is niet haar enige motivatie

De marathon uitlopen is natuurlijk belangrijk, maar het goede doel dat eraan gekoppeld is stimuleert Marloes nog veel meer.

“Het goede doel zorgt tijdens de zware momenten van de marathon weer voor extra motivatie. Hoe leuk is het om dan de eigen uitdaging te koppelen aan zo’n mooi maatschappelijk doel? Ik vind het fijn kenbaar te maken dat ik de marathon gaalopen en dat ik een steentje bijdraag door geld op te halen voor KiKa.”

Omdat het Marloes haar eerste hele marathon wordt stelt ze realistische doelen. Stiekem is er natuurlijk wel een tijdsdoel, maar die strijd gaat ze met zichzelf niet aan op de dag zelf. Natuurlijk zou het wel tof zijn om bij een volgende marathon, bijvoorbeeld die van Rotterdam, de tijd van New York te kunnen verbeteren. Maar voor nu is het doel eerst om de marathon van New York goed uit te kunnen lopen en geld op te halen voor KiKa.

De trainingen liegen er niet om

Trainen voor een marathon vraagt om veel kennis en consequentie. De trainingen zijn dan ook heel wisselend en bestaan uit een mix van duurlooptrainingen, intervaltrainingen en hersteltrainingen. Dit houdt het leuk en afwisselend, maar alle variatie is ook zeker nodig om de marathon succesvol uit te kunnen lopen. Via Run for KiKa Marathon kan Marloes dan ook gebruik maken van een trainer en een speciaal schema. Haar schema’s worden opgesteld en bijgeschaafd naar aanleiding van medische rapporten en haar eigen wekelijkse feedback. Om de spieren en gewrichten sterk genoeg te houden voor de zware belasting komt er ook een stukje krachttraining om de hoek kijken. Een medische inspanningstest die leert wanneer je begint te verzuren, leren hardlopen in een lagere hartslagzone en een horloge die haar tempo corrigeert zorgen ervoor dat Marloes nu al verbeteringen merkt ten opzichte van haar uithoudingsvermogen. Maar daar doet ze dan ook alles aan! Zelfs in de auto worden er podcasts geluisterd om de looptechniek te verbeteren. En natuurlijk helpt onze Henk ook met de nodige tips en tricks.

Marloes haar grootste motivatie om het dit jaar gewoon te doen?

“Er is altijd een reden te bedenken om het niet te doen, maar dit jaar wordt het hem gewoon. Ik word dit jaar 42. Hoe vet is het dan om een dag na mijn 42e verjaardag 42 kilometer te lopen in new York?”

Wij wensen Marloes in ieder geval ontzettend veel succes en zijn trots dat we dit evenement voor haar mogen sponsoren! Dat er maar veel geld opgehaald mag worden!

Wil je de weg naar de marathon volgen? Volg dan de Instagrampagina van Marloes.

Wil je Marloes sponsoren? Dat kan natuurlijk! Klik hier om te sponsoren.

Wil jij een steentje bijdragen? Sponsor Marloes!

“Ooit wil ik een hele marathon lopen…” Dat zeg ik al een hele tijd! Maar dit jaar gaat het dan écht gebeuren!

Op 4 november word ik 42 jaar en een dag later ga ik 42 km lopen, door de straten van New York nog wel!

En hoe bijzonder is het om aan dit persoonlijke doel een ontzettend mooi maatschappelijk doel te koppelen! Geld inzamelen voor onderzoek en behandeling bij Kinder Kanker. Een betere motivatie bestaat niet!"

Sponsor hier

Brochure - Popup

De brochure zal je meteen per mail ontvangen. We zullen je vervolgens aansluitende handige tips sturen.

Download de brochure

Naar wie mogen we de brochure mailen?